Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 mei 2021

Releasedatum onthuld: GTA 5 knalt op de PS5 en Xbox Series X

In 2013 verscheen GTA 5 destijds nog op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Een paar jaar daarna werd de overstap naar de nieuwe spelcomputers gemaakt en dit jaar komt hij andermaal uit. Deze keer op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Met GTA 5 krijgen we zodoende een redelijk gedateerde game in een nieuw jasje op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. En eigenlijk is dat wel logisch, als je bedenkt dat de game na de vele jaren nog altijd goed verkoopt. We moeten er alleen nog wel even op wachten.

GTA 5 komt in november op de PlayStation 5 en de Xbox Series X

Bij de onthulling van de PlayStation 5 was GTA 5 de eerste game die werd getoond. Met het verschijnen van het Rockstar Games-logo was het gelijk spannend, maar uiteindelijk bleek het dus om een port te gaan. En toen was het nog de vraag wanneer we met de nieuwe versie aan de slag kunnen gaan. En daar is op het blog van Rockstar Games nu antwoord op gegeven: op 11 november verschijnt de nieuwe versie van de game.

Grand Theft Auto 5
Grand Theft Auto (Afbeelding: Rockstar Games)

Je zou denken dat het noemen van een releasedatum van GTA 5 voor de PlayStation 5 en Xbox Series X groot nieuws is. Maar in de post wordt er nauwelijks aandacht aan geschonken. Het gaat vooral over de nieuwe updates die voor GTA Online en Red Dead Online voor deze zomer in de planning staan. Met name GTA Online is dan nog een beetje interessant, aangezien je voortgang waarschijnlijk kunt meenemen. In die online modus kun je vooral aan de slag met nieuwe wagens en races, waardoor er op dat gebied weer een hoop in is te doen.

Gratis GTA Online voor de PS5

Mocht je vooral interesse hebben in GTA Online, de online modus van GTA 5, dan is het goed om te weten dat deze de eerste drie maanden na de lancering op de PlayStation 5 gratis is binnen te halen.

GTA 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X wordt geen simpele port

Reageer op artikel:
Releasedatum onthuld: GTA 5 knalt op de PS5 en Xbox Series X
Sluiten