Droombaan: HBO Max zet eerste stappen naar Nederland

Films & Series Jeroen Kraak 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is niet de vraag of, maar juist wanneer streamingdienst HBO Max naar Nederland komt. Daar zijn nu echt concrete plannen voor.

HBO Max is een grote streamingdienst met een aantal geweldige titels. Wie heeft er nu geen Game of Thrones, of Chernobyl gezien? De dienst is nog niet actief in Nederland, maar dat lijkt snel te veranderen. Het bedrijf heeft een bijzondere vacature online gezet.

HBO Max zet stappen in Nederland

Dat HBO Max naar Europa komt, is geen verrassing. Eerder liet het bedrijf al weten dat er plannen voor ons continent zijn. Tegen Want zei een voorlichter dat het nog geen informatie kon geven totdat het korter is tot een release. Met een nieuwe vacature lijkt het dan nu ook echt dichterbij te komen.

Op dit moment kun je HBO-series exclusief zien via een extra-pakket bij Ziggo. De overeenkomst tussen de twee partijen loopt echter aan het einde van dit jaar af en dus liggen er mogelijkheden in 2022. Voor Ziggo lijkt dit nog meer slecht nieuws, nadat het vandaag de rechten voor de Formule 1 heeft verloren.

Streaming-oorlog: Netflix-killer HBO Max heeft plannen voor Europa

Concrete aanwijzingen

Dat lijkt de streamingdienst ook te zien en het is dus nu op zoek naar iemand met kennis van de Nederlandse mark. “Following the successful launch of HBO Max in the US, WarnerMedia will be expanding HBO Max to EMEA.” Het bedrijf is op zoek naar een Editiorial Manager die de (publicitaire) koers uit moet zetten in ons land: “The Editorial Manager will be responsible for delivering the localized editorial and curation strategy for the Netherlands market.” Kortom, een droombaan wat ons betreft.

Zoals de Friezen dus zouden zeggen: “It giet oan.” Helaas staat er in de advertentie nog geen datum, dus die zullen we je schuldig moeten blijven. Het laat echter wel zien dat HBO Max snel stappen wil gaan maken in ons land.

Westworld seizoen 3 HBO Max
Westworld zie je op de streamingdienst. (Afbeelding: HBO)

Het moederbedrijf gaat fuseren

Eerder kwam er al ander groot nieuws over de streamingdienst naar buiten. Moederbedrijf WarnerMedia gaat fuseren met Discovery. Dat betekent mogelijk nog meer content voor de dienst als ook beide streamingdiensten (HBO Max en Discovery+) van de bedrijven gaan fuseren tot één streamingdienst.

Het lijkt dus dat Netflix in Nederland na Amazon Prime Video en Disney+ nog een grote concurrent erbij krijgt. Wij hebben HBO Max gevraagd naar de plannen omtrent een lancering in Nederland en zijn in afwachting van een reactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen