GTA 6 wordt beter dan ooit dankzij deze grote verandering

Games Jelle van Es 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Een tijdje geleden heeft Rockstar Games laten weten dat ze officieel werken aan Grand Theft Auto. Dat is logisch, want GTA 5 is natuurlijk één van de grootste successen in de wereld van games. Officieel weten we nog niks van GTA 6, maar dat neemt niet weg dat er veel geruchten om zijn.

Voorafgaand aan de onthulling dat GTA 6 in ontwikkeling was, vond ik veel van die geruchten onzin. Het was vaak een geval van iets roepen, om op die manier ervoor te zorgen dat men er op klikt. Of dit gerucht waarheid gaat zijn, dat moet nog blijken. Maar het is in elk geval een stuk geloofwaardiger.

GTA 6 wordt beter dan ooit

Want wat de Franse insider Chris Klippel zegt over GTA 6 is niet zo heel erg gek. Hij zegt dat de game gaat draaien op Rockstars nieuwe RAGE-engine. RAGE staat daarbij voor Rockstar Advanced Game Engine. De ontwikkelaar heeft er al jaren voor gekozen om zijn eigen engine te gebruiken in plaats van de Unreal Engine te implementeren. Het zou inmiddels gaan om de RAGE 9 engine en deze moet er voor zorgen dat de game naar een nieuw niveau wordt getild.

Ergens is dat natuurlijk logisch, want GTA 5 kwam uit 2013 en sinds die tijd is er veel veranderd. Wat dat betreft zag Red Dead Redemption 2 er al een stuk beter uit. Voor GTA 6 wordt de game naar een nieuwe niveau getild. Volgens Klippel is het een techniek die zijn tijd vooruit is. Dat kan dus betekenen dat de nieuwe game er een stuk beter uitziet, maar dat je ook op andere punten fijne verbeteringen mag verwachten.

Beter dus

Denk daarbij aan meer mensen die op straat lopen in GTA 6. Of dat er meer schade is in de wagens waarmee je rijdt. Er zijn genoeg mogelijkheden om de bestaande formule in de breedte te verbeteren. Het gaat alleen nog wel even een tijd duren voordat we dat gaan zien. De game verwacht ik niet eerder dan eind 2024. Tot die tijd vermaken we ons met GTA 5.

GTA 5 op de PlayStation 5 is toch weer een feestje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen