5 dingen die GTA 6 kan leren van Grand Theft Auto: San Andreas

Games Sabine Schults 16 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Geloof het of niet: Grand Theft Auto 5 is al bijna 10 jaar oud. Hoewel GTA Online nog altijd enorm populair is, kunnen we bij WANT niet wachten om aan de slag te gaan met de opvolger, GTA 6. We hopen dat deze aspecten van GTA San Andreas zullen terugkeren.

GTA 5 is een van de beste games ooit gemaakt, met een Metacritic-score van maar liefst 97. Rockstar Games heeft de lat voor zichzelf dus erg hoog gelegd als het gaat om GTA 6.

Dit kan GTA 6 leren van Grand Theft Auto: San Andreas

Volgens velen is GTA: San Andreas echter het échte pareltje, dus we hopen dat de ontwikkelaar daar een aantal lessen uit trekt.

#1 Veel speeluren in GTA 6

GTA 5 en GTA: San Andreas zijn beide gigantische games die rijkelijk gevuld zijn met missies, personages en gebieden om te ontdekken. Beide games hebben een speelduur van meer dan 30 uur. Dat is wat ons betreft iets wat zeker terug moet komen in GTA 6: een langdurig boeiende verhaallijn om je helemaal in vast te bijten.

De nieuwe vrouwelijke hoofdrolspeelster klinkt in elk geval al erg veelbelovend.

#2 Gang Wars

Toegegeven, er zit wel iets van bendegerelateerde content in GTA 5, maar dit is erg beperkt. Grand Theft Auto: San Andreas was juist erg op bendes gericht.

We zien graag dat de Gang Wars-functie zijn terugkeer maakt in GTA 6, om de gameplay afwisselender te maken en terug te keren naar die toffe feature uit het verleden.

Motorbende in GTA Online (Afbeelding: Rockstar Games)

#3 Gewichtsverlies (en -toename)

Zowel in Grand Theft Auto: San Andreas als in Red Redemption 2 heeft Rockstar een lekkere realistische feature toegevoegd, namelijk gewichtsverandering. Naarmate je in-game meer of juist minder eet, zie je dit terug in het gewicht van je personage.

Het heeft echter niet alleen een visuele verandering. In GTA: San Andreas had het gewicht van CJ invloed op hoe hard hij kon rennen. Hetzelfde geldt voor Arthur Morgan in Red Dead Redemption 2. Daarnaast wordt het daardoor aangemoedigd om vaker een bezoek te brengen aan een restaurant of café.

#4 Sportschool

Als er één ding is wat we missen uit GTA: San Andreas, dan is het wel de mogelijkheid om naar de sportschool te gaan. In GTA V zijn er dan wel wat gyms beschikbaar als locaties, maar het is niet mogelijk om zelf met de fitnessapparaten aan de slag te gaan.

GTA 6 zou deze feature van ons wel mogen herintroduceren. Vooral als de gewichtsveranderingen weer een ding zijn. Het bezoeken van de sportschool is dan een mooie free-roaming-activiteit voor tussen de heerlijke gunfights door.

GTA San Andreas, GTA V, GTA 6
Begin met je motorbende (Afbeelding: Rockstar Games)

#5 Romantiek

In GTA: San Andreas was het mogelijk om CJ te laten daten met verschillende vrouwen. Als speler kon je vervolgens een perk, auto of outfit ontgrendelen. In GTA 5 is de romantiek echter veel minder aanwezig en zijn niet langer beloningen te vinden voor het aangaan van relaties.

Als GTA 6 de romantiek terug zou brengen, voegt dat weer een extra gameplay-element toe dar het speelbare personage nog menselijker maakt. We hopen daarnaast dat er weer beloningen te verdienen zijn, zodat je een extra reden hebt om romances te verkennen.

Wat GTA 6 kan leren van de belabberde lancering van Cyberpunk 2077

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen