Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 jan 2021

GTA 6 zou slimmere AI krijgen volgens opgedoken patent

Het liefst zouden we van de dag af willen schreeuwen wat we allemaal weten van GTA 6. Maar eigenlijk is dat niks. Alle verschillende lekken en hints waarover geschreven wordt, slaat nergens op. Toch hebben we vandaag iets wat wellicht wel interessant is om te bekijken.

Het patent dat is opgedoken is ingediend door Take Two, het moederbedrijf van Rockstar Games, maar lijkt wel af te komen van de GTA-ontwikkelaar en zou dus gebruikt kunnen gaan worden in GTA 6. Dankzij het patent zouden de personages die in de game rondlopen een stuk beter reageren op de speler.

GTA 6 patent maakt de AI slimmer

Het patent is opgedoken op Reddit, maar is al in oktober van 2020 ingediend. Het wordt beschreven als een ‘system and method for virtual navigation in a gaming environment’. Het komt er op neer dat het patent er voor moet zorgen dat de personages in de game slimmer worden en op een logischere manier gaan reageren op de speler. En dat is misschien maar goed ook, want als je kijkt naar hoe AI-personages vandaag de dag hun ding doen in grote games, dan is het vaak pijnlijk om te zien. Dat komt voor een groot gedeelte omdat computers beperkingen met zich meedragen. Zeker wanneer je kijkt naar wat de PlayStation 4 en Xbox One bieden. Een game als Cyberpunk 2077 liet wat dat betreft goed zien dat die beperkingen voor problemen kan zorgen. En dat wil je niet met GTA 6.

GTA 5
Artwork voor GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Hoewel de PlayStation 5 en Xbox Series X nu een stuk krachtiger zijn en je er even weer mee vooruit kan, zullen die over een paar jaar ook weer met beperkingen te maken krijgen. En daardoor moet je als ontwikkelaar bepalen hoeveel mensen je tegelijkertijd in het beeld kan laten zien, net als de wagens. En dat is weer een aanslag op de intelligentie van de personages die je voorgeschoteld krijgt. Met dit patent moet dat probleem straks in GTA 6 worden verholpen.

Eerst zien, dan geloven

Hoewel een patent in sommige gevallen goed nieuws kan zijn, is het natuurlijk te vroeg om de vlag op te hangen. Zeker omdat we niks weten van GTA 6. Maar het is te hopen dat een verbetering als deze er voor kan zorgen dat de personages die je in de game tegen komt op een natuurlijkere manier gaan reageren, waardoor je met meer plezier door een grote open wereld reist. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
GTA 6 zou slimmere AI krijgen volgens opgedoken patent
Sluiten