Hoe je Guardians of the Galaxy 3 wél moet kijken volgens James Gunn

Films & Series Jeroen Kraak 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is nu beschikbaar op Disney+. Maker James Gunn vertelt hoe je de film wel en niet optimaal kunt bekijken op het streamingplatform.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is de nieuwste grote toevoeging aan Disney+. In tegenstelling tot recente Marvel-series en -films heeft deze titel hoge beoordelingen gekregen. Volgens James Gunn is er een specifieke manier om de film te bekijken.

Zo bekijk je Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney+

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is voorlopig de laatste bijdrage van de regisseur aan Marvel. Hij zal namelijk verantwoordelijk worden voor alle superheldencontent bij concurrent DC.

Heb je de Marvel-film in de bioscoop gezien? Dan weet je dat deze film ook is gemaakt voor IMAX. Hierdoor is er meer te zien op het scherm dan bij een reguliere film.

Op Disney+ kun je kiezen tussen twee verschillende formaten voor Guardians of the Galaxy Vol. 3: breedbeeld en IMAX. Toch adviseert James Gunn verrassend genoeg om de breedbeeldversie te kiezen.

James Gunn legt uit waarom

“De breedbeeldversie heeft een gemengde beeldverhouding en dat zou mijn favoriete manier zijn om thuis te kijken”, zegt James Gunn op Instagram Threads, dé grote concurrent van X.

“Veel regisseurs filmen in 2.35. Die secties in Vol. 3 zijn respectievelijk gecomponeerd voor 1.90 en 2.35 en de overgangen vinden op specifieke punten in het verhaal plaats. Dit is dus mijn favoriete manier om de film op tv te bekijken. Maar het is ook leuk om verschillende versies te bekijken. Ik vond de 3D-versie ook leuk.”

Desondanks kan voor sommigen de IMAX-versie van Guardians of the Galaxy Vol. 3 op televisie aantrekkelijker zijn. Hierbij zijn er geen zwarte balken en zie je meer details, waardoor het beeld wat meer verspreid is. Zo zie je bijvoorbeeld meer details in het hoofd van Groot.

Er lijkt echter geen consensus te zijn onder regisseurs in Hollywood. Terwijl sommige regisseurs met breedbeeldformaat kunnen spelen met de filmervaring, geven anderen de voorkeur aan IMAX. Zo heeft Christopher Nolan, maker van Oppenheimer, eerder aangegeven dat IMAX de beste manier is om zijn films te beleven.

Uiteindelijk kun je zelf beslissen hoe je Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney+ wilt bekijken. De film is nu beschikbaar om te streamen.

Volgens Disney+ wil je alle Marvel-films en series in deze volgorde kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen