Apple Store Amsterdam pas in 2012 open [UPDATE]

Apple Koen van Tongeren 29 jul 2011
Leestijd: 2 minuten

Het zal je maar gebeuren, weet je als fansite te achterhalen dat er een Apple Store aan het Leidseplein geopend wordt, moet je bij de collega’s lezen dat het allemaal langer gaat duren. Inderdaad, Webwereld meldt dat de Apple Store Amsterdam niet eind dit jaar, maar pas maart 2012 zijn deuren zal openen.

De site baseert dit op een betrouwbare maar anonieme bron die nauw betrokken is bij de Amsterdamse Store-in-wording. De reden voor de vertraging is niet geheel duidelijk. De beheerder van het Hirschgebouw waar de Store op de begane grond en eerste verdieping komt, zegt dat er geen vertraging is bij de verbouwing van het pand. 

Een mogelijke reden voor de vertraging is de bezwaren die gemaakt zijn tegen de verbouwing die Apple voorstelt, zo denkt Webwereld. Eerder meldden we al dat zowel de  Amsterdamse welstandscommissie als de Minister van OCW niet blij waren met de vide die Apple achter de voorgevel wil maken. De gemeente heeft echter al kenbaar gemaakt niet onder de indruk te zijn van deze bezwaren. Het lijkt dan ook niet logisch dat dit alsnog vertragingen op zal leveren.

Mocht de bron van Webwereld het bij het juiste eind hebben, dan ligt een probleem met de verbouwing toch het meest voor de hand. Weliswaar liggen de casco aanpassingen op schema voor oplevering in september, maar de daadwerkelijke verbouwing en inrichting van de Store zelf wordt door Apple’s eigen aannemers uitgevoerd. Van eerdere Stores in het buitenland weten we dat elementen als de glazen trap (die ook gepland staat in de Amsterdamse Store) ware huzarenwerkjes zijn. Vertraging in het productieproces van zo’n trap zou de winkel zomaar een paar maanden langer dicht kunnen houden.

Hoe dan ook, onduidelijkheid alom. Heb jij gesolliciteerd voor de Amsterdamse Apple Store en is jou iets verteld over het mogelijk later opengaan van de winkel? Laat het ons weten. Reacties worden volledig anoniem behandeld.

[UPDATE] Inmiddels hebben we bevestiging van een aantal mensen dat in de Amsterdamse Apple Store gaat werken dat de winkel inderdaad pas in 2012 opengaat. Oorspronkelijk werd hen verteld dat ze vóór de feestdagen aan de slag konden gaan. Enkele weken geleden is hen verteld dat de opening vertraagd is tot ‘lente 2012’. Ook personeelstrainingen zijn uitgesteld. Een reden voor de vertraging is niet gegeven.

Een andere bron meldt ons dat er inderdaad problemen zijn met de aannemer van de interieurbouw en -inrichting van de Store. Deze zou betalingsproblemen hebben waardoor benodigde materialen niet of niet op tijd besteld konden worden. We hebben echter (nog) geen bevestiging kunnen krijgen van dit bericht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen