Alle Half-Life games zijn vanaf nu geheel gratis te spelen

Games Jelle van Es 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De Half-Life-reeks is een gamereeks die ons veel plezier heeft gegeven. De eerste game liet zien dat je met een shooter alsnog een goed verhaal kon bieden. En Half-Life 2 kwam met de mogelijkheid om losse objecten in de wereld op te pakken en te gebruiken.

Nu wordt er al een tijdje gewerkt aan Half-Life: Alyx, de nieuwste game uit de serie. Het is echter geen Half-Life 3 (de game die nooit zal komen), maar een titel die je volledig speelt in VR. Om de hype voor die game een beetje op te bouwen, heeft Valve nu bekendgemaakt dat alle games uit de serie gratis te spelen zijn op Steam, totdat Alyx verschijnt.

Half-Life-games gratis op Steam

Het gaat om de eerste Half-Life, het uitstekende vervolg en de eerste twee episodes die daarop volgden. Het is niet zo dat je ze nu gratis aanschaft, maar meer dat je nu een periode van twee maanden hebt om het gratis te spelen. Natuurlijk, het zijn games die inmiddels behoorlijk oud zijn en er zijn genoeg Steam-sales geweest waarbij je deze titels als een soort van collectie voor bijna niks hebt gekregen. En wanneer je ooit een Steam-box hebt aangeschaft om Steam-games te streamen van de pc naar je televisie beneden, dan kreeg je alle games al gratis. Maar mocht je al deze kans gemist hebben, dan is dit dus de ultieme kans om te kijken wat de games nou precies zijn.

Half-Life: Alyx
(Bron: Valve) (Afbeelding: Valve)

Half-Life: Alyx is dus het nieuwste. In plaats van de lang gekoesterde wens van fans om met een echt derde deel te komen, besloot men om met een VR-spinoff te komen. Deze lijkt zich af te spelen voor de gebeurtenissen van deel twee en laat je aan de slag gaan met Alyx Vance. Deze dame ken je uit Half-Life 2, waar ze Gordon Freeman bij staat. De nieuwe game komt exclusief op Valve’s eigen VR Index systeem, waarmee het bedrijf hoopt gelijk een klapper te maken. Wil je meer lezen over de game? Lees dan hier het aankondigingsartikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen