Handige iPhone-functie is stiekem een must voor apps uit de App Store

Smartphones Sam Dille 18 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Je iPhone zit vol met apps, die zo nu en dan met een nieuwe versie komen. Meestal moet je ze handmatig updaten. Dat is nergens voor nodig, want er staat een functie op je smartphone die al het werk al voor je doet.

Automatische updates maken je iPhone niet alleen beter, maar ook veiliger. Als je automatische app-updates inschakelt, worden je apps automatisch bijgewerkt zodra er nieuwe updates beschikbaar zijn. Het zorgt ervoor dat je altijd de nieuwste versie van je favoriete apps hebt, inclusief nieuwe beveiligingsfeatures.

Zo schakel je automatische updates in op je iPhone

Het inschakelen van deze handige functie is niet moeilijk. Maar je moet wel even weten waar je hem kunt vinden. Zo hoef je nooit meer naar nieuwe updates te zoeken op je iPhone. Het bespaart je flink wat tijd en energie.

Om automatische app-updates in te schakelen, ga je naar de instellingen van je iPhone en tik je op “App Store.” Scroll naar beneden en zorg ervoor dat de schakelaar naast “App-updates” is ingeschakeld. Op deze manier worden je apps automatisch bijgewerkt zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Zo simpel is het.

iPhone 15 Pro
Mooi blauw. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Wat doe je met apps die je niet gebruikt?

De functie is vooral fijn bij apps die je veel gebruikt. Apps die je niet gebruikt, zijn juist een last voor je smartphone. Ze nemen namelijk heel wat opslagruimte in en dat maakt je iPhone trager. En je loopt het gevaar dat je toestel het sneller gaat begeven.

Apple heeft ook daar wat op bedacht. In de vorm van de functie Ruim apps op. De feature op je iPhone verwijdert automatisch apps die je niet gebruikt, om geheugen vrij te maken. Het is een handige optie als je wanhopig op zoek bent naar extra opslagruimte.

Als je later spijt krijgt, kun je apps makkelijk weer opnieuw installeren en synchroniseren. Hoe dat allemaal precies zit, leggen we je uit in onderstaand artikel:

Hoe een verborgen instelling apps van je iPhone verwijdert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen