Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Je Galaxy-smartphone krijgt deze handige Galaxy S22-functionaliteiten

Samsung brengt enkele functies van de Galaxy S22 over naar andere toestellen binnen de Galaxy-lijn; smartphones die al een tijdje uit zijn. Het is vaak vervelend om te zien dat alleen nieuwe telefoons allerlei kekke snufjes krijgen. Maar in sommige gevallen komen die extra opties dus ook naar oudere modellen toe.

Met de Samsung Galaxy S21 en S22 is het mogelijk bepaalde objecten uit foto’s te halen. Gebruikers zijn tevens in staat schaduw en reflecties te verwijderen uit afbeeldingen. Echt een toffe functie dus, die foto’s naar een hoger niveau kunnen tillen. Daarom is het goed om te zien dat het bedrijf er meer mee doet.

Toffe functie voor oudere Samsung-toestellen

Oudere Samsung Galaxy-toestellen krijgen namelijk toegang tot de genoemde opties. Het bedrijf brengt de mogelijkheden naar je toe via een update voor de foto-editor, waardoor er dus geen upgrade voor het besturingssysteem nodig is. Met de update haal je dus objecten, schaduw en reflecties weg van foto’s.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat je de meest recente versie van de foto-editor op je Samsung-toestel hebt staan. Je updatet de app via de instellingen van de editor, waar je tevens checkt of de relevante plug-ins gedownload zijn. De opties verschijnen namelijk in de vorm van plug-ins.

Labs Initiative

De mogelijkheden worden uitgerold via het zogenaamde Labs Initiative. Wellicht is dit een optie die je wel eens voorbij zag komen, maar waar je tot nu toe weinig mee deed. Na het updaten van je Samsung-toestel ga je naar de drie puntjes in beeld en tap je op Labs. Vervolgens schakel je de juiste toggles in; dat spreekt gelukkig allemaal voor zich.

Een complete lijst met smartphones die deze update ontvangt, is helaas niet beschikbaar. Android Police meldt dat in elk geval de Samsung Galaxy S10 en Note 10 de update ontvangen. Ook een midranger als de A52 wordt niet overgeslagen. Het is dus nog even spannend om te zien welke toestellen allemaal aan bod komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!