7 films waar iedere Harry Potter-fan zonder twijfel van kan genieten

Films & Series Sam Dille 20 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Of ze nu de films of de boeken beter vinden: de meeste Harry Potter-fans zijn het erover eens dat de franchise ontzettend dichtbij perfectie komt. De magische, gedetailleerde wereld komt zo prachtig tot leven op het witte doek, dat veel kijkers nog steeds geen genoeg hebben van de filmreeks.

De reguliere Harry Potter-reeks is alweer bijna twaalf jaar afgerond. Maar gelukkig zijn er genoeg andere magische werelden om te verkennen. Er zijn verhalen genoeg die je datzelfde fantasiegevoel kunnen geven.

7 prachtige films speciaal voor Harry Potter-liefhebbers

We hebben zeven films die bijna hetzelfde gevoel geven als Harry Potter voor je verzameld. Elk van hen levert precies de juiste dosis magie, fantasie en spanning die je gewend bent van Harry Potter.

#1 De must-see voor elke Harry Potter-fan: de Fantastic Beasts-films (2016-2022)

Deze keuze ligt misschien voor de hand voor fans van Harry Potter. De Fantastic Beasts-serie is namelijk een spin-off van de populaire franchise. De films volgen het verhaal van Newt Scamander, een eigenzinnige tovenaar, terwijl kijkers ook meer leren over de oorsprong van de jonge Albus Dumbledore. De films zijn gebaseerd op het boek Fantastic Beasts and Where to Find Them, geschreven door J.K. Rowling.

#2  The Chronicles of Narnia-Trilogie (2005-2010)

The Chronicles of Narnia is gebaseerd op de fantasy-romans van C.S. Lewis uit de jaren vijftig. De films volgen vier Britse broers en zussen die een mysterieuze kast ontdekken. En leidt hen naar de magische wereld van Narnia. Daar komen ze boze heksen, vriendelijke faunen, een pratende leeuw en een heldhaftige prins tegen. De films zijn ideaal voor kijkers die de fantasiewereld van Harry Potter kunnen waarderen.

#3 Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (2004)

De drie rijke Baudelaire-siblings zijn, net als Harry Potter, wees. Ze worden van de ene verzorger naar de andere gestuurd, terwijl ze proberen uit de kwaadaardige klauwen van een verre neef, Graaf Olaf (Jim Carrey), te blijven. De serie is gebaseerd op een reeks van dertien boeken en Neil Patrick Harris speelt de hoofdrol in de Netflix-serie.

#4 Vampire Academy (2014)

Rose Hathaway is een tiener die half-mens, half-vampier is. Ze gaat samen met haar beste vriendin Lissa Dragomir, die een vampierenprinses is, naar St. Vladimir’s Academy. Rose leert niet zoals in Harry Potter om tovenaar te worden. Ze traint echter om de bewaker van Lissa te worden. Maar daar moet ze wel een offer voor brengen…

#5 Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Dit klassieke Roald Dahl-verhaal verscheen voor de tweede keer op het grote scherm dankzij Tim Burton, met Johnny Depp in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van de arme Charlie die een van de vijf kinderen is die een gouden ticket vindt in een van Willy Wonka’s chocoladerepen. De kinderen brengen een bizar bezoek aan de chocoladefabriek van Wonka.

#6 The Golden Compass (2007): Harry Potter in een parallel universum?

The Golden Compass met Nicole Kidman en Daniel Craig gaat over Lyra Belacqua, een jong meisje dat in een parallelle wereld woont. In deze wereld dragen mensen hun ziel niet in hun lichaam, maar die hebben ze als een dier naast hen. Een soort engel of duivel op hun schouder. Als er kinderen beginnen te verdwijnen, gaat Lyra op een gevaarlijke reis om hen te redden.

#7 Pan’s Labyrinth (2006)

Pan’s Labyrinth is een film van Guillermo del Toro, de maker van The Shape of Water. Het verhaal speelt zich af vijf jaar na de Spaanse burgeroorlog in 1944 en gaat over Ofelia, een jong meisje dat een mythische faun ontmoet. De faun vertelt haar dat ze de prinses van de onderwereld zal worden, als ze drie dodelijke taken volbrengt. De film is extra leuk voor fans die van de spanning en verhaallijnen binnen de Harry Potter-Franchise houden.

7 magische geheimen over Harry Potter die je waarschijnlijk niet wist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen