Dit is hét moment om die ene Harry Potter-game weer uit de kast te trekken

Pop-Culture Sabine Schults 5 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Hogwarts Legacy kun je wel even vergeten, want er is een andere Harry Potter-game die een flinke update gehad heeft. De mobile game Hogwarts Mystery zag vijf jaar geleden voor het eerst het daglicht. Nu is er weer een hoop nieuwe content te ontdekken.

Als je Harry Potter: Hogwarts Mystery speelt, dan begin je als een jonge tovenaarsstudent. Je volgt lessen om nieuwe spreuken te leren, speelt zwerkbal en voltooit verschillende opdrachten. De nieuwe uitbreiding van de game gaat verder dan dat.

Harry Potter: Hogwarts Mystery-uitbreiding

In de Beyond Hogwarts-uitbreiding is het namelijk tijd om af te studeren. Als je het 7e leerjaar hebt doorlopen, kun je Zweinstein verlaten, volwassen worden en een echte grote-mensen-carrière beginnen. Dat is precies waar het Harry Potter-spel Hogwarts Legacy-vervolg nog wat van kan leren!

Je kunt kiezen voor verschillende carrièrepaden: schouwer, genezer en magizoöloog. Dit doe je bij de Rare Obscure Confounding Case Division, oftwel ROCC. Overigens zal je personage er ook niet meer uitzien als een kind. Je bent immers volwassen geworden.

Hogwarts Mystery Harry Potter
(Afbeelding: Portkey Games)

Een hoop nieuwe content

Een andere leuke bijkomstigheid is dat het verhaal zich nu afspeelt nét voor het moment dat Harry Potter in 1991 naar Olivander in de Wegisweg gaat om zijn toverstaf uit te zoeken. Misschien kun je zelfs een glimp van de bekende tovenaar opvangen.

In totaal zijn er meer dan 15 nieuwe omgevingen te ontdekken en minstens 25 nieuwe hoofdstukken om te volbrengen. De HP-game is nog altijd gratis te spelen en kan zowel op Android als op de iPhone gedownload worden. Wel zijn er verschillende in-app-aankopen mogelijk.

Zit je toch niet helemaal op de Hogwarts Mystery-uitbreiding te wachten, maar wil je wel de wereld van Harry Potter verder verkennen? Naast Hogwarts Legacy kun je ook een kijkje nemen bij de mobile game Magic Awakened. Helaas is de Pokémon Go-achtige game Wizards Unite inmiddels niet meer speelbaar.

7 films waar iedere Harry Potter-fan zonder twijfel van kan genieten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen