Netflix stunt met nieuwe Spaanse serie die La Casa de Papel moet doen vergeten

Films & Series Jeroen Kraak 21 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

La Casa de Papel is een van de grote successen van Netflix. Binnenkort zien we zelfs met Berlin een speciale sequel. Voor fans van de gemaskerde overvallers is er nu een nieuwe Spaanse midsdaadserie die ontzettend populair is: Hasta el Cielo.

Het mooie aan Netflix is dat je er naast Amerikaanse titels ook een hoop series en films uit andere landen ziet. Zo konden we eerder al genieten van La Casa de Papel, Squid Game en Lupin. Nu is er een nieuwe Spaanse serie die ontzettend populair is. Maak kennis met Hasta el Cielo.

Hasta el Cielo: de nieuwe Spaanse hit op Netflix

Hasta el Cielo is niet helemaal nieuw. Eerder was er al een film uitgebracht. Deze dateert uit 2020 en gaat over een monteur uit een Madrileense buitenwijk die valt voor Estrella. Hij raakt betrokken bij een reeks overvallen en daardoor wordt hij het doelwit van een gedreven detective.

Hoewel de film niet al te hoog scoorde op IMDb en Rotten Tomatoes, zag Netflix er wel toekomst in. Het besloot om er een serie op te baseren en je ziet dus veel bekende gezichten uit de film terug. Helaas geen acteurs uit La Casa de Papel.

De Netflix-serie is sinds een aantal dagen te zien en blijkt ontzettend populair. Hasta el Cielo is zo in trek dat het op de tweede plaats staat in de Nederlandse Top 10. In de lijst van de hele wereld staat de show zelfs op de derde plaats.

Hasta el Cielo: La Serie is net wat anders dan de film. In deze actieserie gaat een alleenstaande moeder, die net weduwe is geworden, bij de dievenbende van haar overleden man. Haar verleden laat haar echter niet los. Het wordt nog lastiger als oude bekende terugkomen. Het heeft dus wel ietsjes wat weg van La Casa de Papel.

Kan het de concurrentie met La casa de Papel aan?

Hasta el Cielo is een ideaal tussendoortje op Netflix, want het is niet een al te lange serie. In totaal bestaat het eerste seizoen uit zeven afleveringen van ongeveer 45 minuten. Je bent er dus lekker snel doorheen.

Doordat de serie nog maar net uit is, zijn er nog niet al te veel beoordelingen binnen. De Netflix-titel scoort op dit moment een 6,4 op IMDb. Wel minder dan La Casa de Papel.

De recensenten van Decider zijn in ieder geval positief. Zij geven aan dat de serie niet al te diep is, maar goed genoeg om door te blijven kijken. Het lijkt dus niet een La Casa de Papel te zijn, maar alsnog prima bingebaar.

Bizarre Netflix-serie tovert Elvis Presley om tot geheim agent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen