Amazon-serie The Boys pakt HBO Max even keihard bij de kladden

Pop-Culture Dennis Mons 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Ooit je concurrent eens even door elkaar willen schudden? Amazon Prime-serie The Boys doet het met verve op Twitter en neemt prijsstijgingen en het cancellen van projecten van de streamingservice HBO Max in de zeik. The Boys staan op scherp.

Stel dat je een enorm populaire tv-show bent zoals The Boys. En stél dat je even kan bitchen naar je concurrent? Laat het aan de social media-persoon van superheldenserie The Boys over om dat te bewerkstelligen. Deze held laat even hoge mensen binnen HBO peentjes zweten.

The Boys van Amazon en HBO Max zijn een perfect moeilijk huwelijk

Vooropgesteld: The Boys is zo mogelijk de tofste superhelden-wat-dan-ook. Het is grof, het is een parodie, het heeft de beste bad guy ooit, die eigenlijk een good guy zou moeten zijn. Oh én het is extreem bloederig, goor en wanstaltig. Het is perfectie. Alles wat Marvel en DC doen verbleekt bij deze geniale Amazon-serie.

Daarom is het zo intrigerend dat het social media account van de serie The Boys terloops HBO Max dist. U weet wel: hét platform waar veel series wèrden gestreamed en wèrden verworpen. En die ga je dissen met je Amazon-account onder The Boys? Hell yeah! Geef deze persoon opslag.

Mogen we nu op een cross-over van Homelander en Peacemaker hopen van Amazon?

A-Train The Boys Amazon lopen
Bring it! (Afbeelding: Amazon)

Een middelvinger van Amazon naar HBO Max

De persoon (of personen) achter het account neemt namelijk HBO Max op de hak omdat het heeft aangekondigd prijzen te verhogen en veel series te cancellen.

Amazon-serie The Boys heeft eerder de opkomst van streamingbundels geparodieerd met een eerdere tweet die aankondigde dat er een bundel beschikbaar was om toegang te krijgen tot Vought-mediaproperties (het fictieve bedrijf in The Boys), genaamd Vought++, “voor slechts 29,99 dollar per maand extra”. De tweet had eenzelfde ontwerp en kleurenschema als dat van HBO Max.

Vought gaat echter een stapje verder en kondigde een betere deal aan dan die van HBO Max. “We hebben … 35% van onze films geëlimineerd” toen ze aankondigden dat ze teruggaan van Vought++ naar Vought+.

In de tweet stelt Vought International ook aan dat veel series ‘ontbonden’ zijn en dat kijkers het nieuwe aanbod krijgen “voor de nieuwe lage prijs van 119 dollar per maand”.

Dit is hard tegen hard.

Kinderachtig? Zeker.

Vermakelijk? Absoluut.

HBO Cancelt series

Hiermee haalt de Amazon Prime-serie The Boys dus uit naar het feit dat HBO Max flink wat series en films in de prullenbak heeft gegooid, waaronder de Batgirl-productie. Dat is in alle eerlijkheid tergend.

Heerlijk als er binnendeurs én openbaar gebikkeld wordt bij grote bedrijven als Amazon en HBO. Mocht je overigens nooit The Boys hebben gezien: het is volgens ons een absolute aanrader.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen