HBO Max gaat verdwijnen: ‘Ja hoor, daar gaat je levenslange korting’

Films & Series Mark Hofman 5 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Nog geen half jaar nadat HBO Max in Nederland is verschenen, lijkt de streamingdienst alweer te verdwijnen. Op z’n zachts gezegd schijt WANT-redacteur Mark Hofman daar een beetje van, omdat hij eindelijk een streamingdienst had gevonden waar-ie echt enthousiast over was. Daarom de aangewezen persoon om iets over deze nieuwe ontwikkeling te schrijven.

Ja, kak. Daar gaan we al. HBO Max, wat mij betreft de fijnste en beste streamingdienst die we tot nu toe hebben, stopt er eind volgend jaar mee. Warner Bros. maakte vannacht bekend dat het de dienst samenvoegt met Discovery+ en daarmee een geheel nieuw platform uit de grond stampt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik baal als een stekker. En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat ik Jeroen gelijk moet geven.

HBO Max en Discovery+ verdwijnen

Tijdens een gesprek met investeerders heeft Warner CEO David Zaslav de beslissing bekendgemaakt. Eind 2023 moet er een nieuwe streamingdienst komen die de content van HBO Max en Discovery+ samenvoegt. Het beste van beide werelden, zo laat de CEO weten.

De app van HBO Max kampt, vooral in de Verenigde Staten, met problemen. Vooral na de komst van nieuwe Euphoria- of Succession-aflevering is het feest. Daarom wil Warner Bros Discovery, zoals het bedrijf tegenwoordig heet, de technische kant van Discovery+ naar HBO Max brengen. Daarmee zit het nieuwe platform uitstekend in elkaar en heeft het de kwalitatief goede content van HBO Max om de consument te vermaken. Een leuk idee, dat vooral voor frustratie gaat zorgen. Denk ik, dan.

Succession Brian Cox HBO Max Netflix Emmy Awards
Wat een succes he? (Afbeelding: HBO Max)

Een bijzondere verzameling content

Als er twee streamingdiensten zijn die qua content ontzettend ver uit elkaar liggen, dan zijn het HBO Max en Discovery+ wel. Na beide diensten gebruikt te hebben moet ik heel eerlijk bekennen dat ik het feestje nog niet echt voor me zie. Hoe blij ik ook met HBO Max ben en heel soms kan genieten van Discovery+.

Alleen Louisa & Rowan: op z’n Gooisch, Daten op het kamp: Harrie zoekt een vrouw en Bevallen met Bobbi naast Westworld, House of the Dragon en Euphoria: ik krijg er nu al kippenvel van. De twee partijen zouden, wat mij betreft, een goede manier moeten vinden om dergelijke content met elkaar te verbinden. Anders wordt de nieuwe streamingdienst een wel heel vreemde mix tussen Netflix en Videoland. Iets waar naar mijn idee vooral de doelgroep van HBO Max niet op zit te wachten.

De 10 allerbeste films die je (volgens IMDb) op HBO Max kunt kijken

Daar gaat je levenslange HBO Max-korting

Waar de content misschien het eerste is waar je aan denkt, denk ik vooral aan de levenslange korting die we hier in Nederland hebben gekregen. Wie voor eind maart een abonnement afsloot op HBO Max, kreeg voor de rest van zijn leven 50 procent korting. Dit is helaas het stuk waar ik Jeroen, onze koning op het gebied van films & series dus gelijk moet geven. En als het alpha-mannetje dat ik ben, heb ik daar dus helemaal geen zin in.

Jeroen wist me namelijk toen al te vertellen dat HBO Max en Discovery+ samengevoegd zouden worden en die actie zou verdwijnen. Persoonlijk dacht ik dat het niet ging gebeuren. Niet zozeer, omdat ik Jeroen niet vertrouw (het is te hopen dat hij dit niet leest). Wel, omdat ik de combinatie tussen de content van HBO Max en Discovery+ zo bizar vond, dat ik me niet voor kon stellen dat iemand daar bewust voor zou kiezen. Dronken zou mogelijk zijn, bewust niet.

Hoe het met die levenslange korting zit heb ik aan de mensen van Warner Bros. gevraagd. Zodra ik antwoord heb zal ik hun reactie in dit artikel verwerken. Maar de kans dat je eind volgend jaar dag kan zeggen tegen je korting, die is groot. Je hebt namelijk recht op levenslange korting op een dienst genaamd HBO Max en als die dienst verdwijnt… Vies, Warner. Ontzettend slim, maar vies…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen