Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

WANT 2 SEE: 5 toptitels die je deze week moet zien op de streamingdiensten

Netflix, Disney+ en HBO Max: het zijn slechts een paar van de streamingdiensten waar we een abonnement op hebben. Het aanbod aan films en series waar we over beschikken is daardoor gigantisch en amper overzichtelijk meer. Al helemaal door het tempo waarop nieuwe content verschijnt.

Om je een handje te helpen bij het vinden van gloednieuwe pareltjes hebben we WANT 2 SEE in het leven geroepen. Iedere week spit Jeroen de streamingdiensten door om jou te laten zien welke content nu echt de moeite waard is. Goeie jongen, die Jeroen.

Veel toptitels op Netflix, Disney+ en de rest

Augustus is aangebroken en begint, op het gebied van films en series, al direct goed. Netflix komt met een peperdure fantasy serie, Disney+ heeft nieuwe Marvel-content en Amazon Prime Video komt met een verhaal dat ons dagenlang gekluisterd het nieuws deed volgen.

Benieuwd over welke titels ik het heb en wat je precies moet zien? Ik zet het voor je op een rij:

#1 Pennyworth | 1 augustus | HBO Max

Vooruit, we beginnen met een serie die niet helemaal nieuw is. Wel is hij voor het eerst te zien op HBO Max. In Pennyworth volgen we het leven van een voormalig Special Forces-soldaat uit Londen: Alfred Pennyworth. We zien hoe de man uiteindelijk de butler werd van Wayne-familie, bekend van films zoals The Batman. Dit jaar verschijnt het derde seizoen van de serie, dus de komst van de eerste twee seizoenen is een uitstekende manier om je daar op voor te bereiden.

#2 The Sandman | 5 augustus | Netflix

Wie denkt aan dromen en slaapzand, komt waarschijnlijk uit bij Klaas Vaak. Al moet je voor The Sandman dit sprookje maar even vergeten. De nieuwe fantasy-serie op Netflix laat namelijk zien dat het ook anders kan. Dream is de personificatie van dromen. Hij wordt tientallen jaren gevangen gehouden door een duivelse tovenaar. Nu probeert hij zijn uitrusting terug te winnen en de wereld te redden op zijn eigen manier. Wat kun je nu beter kijken voor het slapengaan?

#3 I am Groot | 5 augustus | Disney+

Geen Netflix in huis? Als Marvel-fan is dat alles behalve erg. Disney+ heeft deze week namelijk een nieuwe serie die volledig draait om Groot. De plantvriendelijke reus uit Guardians of the Galaxy spreekt enkel de woorden “I Am Groot” uit. Je zou dus denken dat het lastig is om het personage beter te leren kennen, maar I Am Groot bewijst het tegendeel. In deze animatieserie maken we kennis met het takje wanneer hij een baby is en zien we hem opgroeien tussen de sterren. Ja, veel schattiger dan dit gaat een Marvel-serie niet worden.

#4 Prey | 5 augustus | Disney+

Predator-fans opgelet! Met Prey is er eindelijk een compleet nieuw deel in de franchise. Deze film speelt zich 300 jaar geleden af in de Commache Nation. Hierin volgen we een jonge vrouw en zeer bekwame krijger die is opgegroeid in de schaduw van de meest legendarische jagers die door de Great Plains zwerven. Kan zij het hoogontwikkelde buitenaardse roofdier aan?

#5 Thirteen Lives | 5 augustus | Amazon Prime Video

Ja, dit weekend wordt druk, want er komt nog een film aan die je zeker niet mag missen. Amazon Prime Video brengt Thirteen Lives. Het vertelt het waargebeurde verhaal van de wereldwijde reddingsactie van een Thais voetbal team dat tijdens een onverwachte regenbui vast kwam te zitten in de Tham Luang grot. Thaise troepen, internationale duikers en meer dan 10.000 vrijwilligers probeerden de twaalf jongens en hun coach te redden uit het benauwende tunnel stelsel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!