Deze heerlijke accessoires maken je elektrische fiets een stuk beter

Elektrische fietsen Sam Dille 30 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

De elektrische fiets is op zichzelf al tof, maar je wilt er als gebruiker zonder twijfel zoveel mogelijk uithalen. Met deze accessoires til jij je e-bike zonder twijfel naar dat hogere niveau.

Een elektrische fiets is al lang geen nieuwigheid meer. Je ziet ze echt overal in Nederland. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je ritten nog beter kunnen worden met een goede accessoire.

Wil je echt goed voorbereid op een elektrische fiets stappen, dan zijn er een aantal accessoires die je nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar comfort, of meer veiligheid.

Met deze accessoires wordt je elektrische fiets nóg beter

Het is altijd fijn om nieuwe accessoires te ontdekken voor je elektrische fiets. Daarom hebben we in onderstaande lijst een paar favorieten voor je op een rij gezet. Hier komen ze.

#1 Bern Hudson MIPS Helm

Na het kopen van een elektrische fiets is het eerste dat je wilt aanschaffen een veilige fietshelm. Niet alleen omdat het je extra beschermt op de weg, maar het is zelfs verplicht voor tweewielers die sneller rijden dan 45 kilometer per uur.

Deze optie van Bern Hudson is een geweldige accessoire om in huis te hebben. Hij ziet er niet alleen gaaf uit, maar heeft ook allemaal handige functies. Zo heeft de fietshelm ingebouwde LED-verlichting, verschillende openingen voor extra ventilatie en een opklapbaar vizier. Ideaal op dagen dat de zon schijnt.

Bern Hudson MIPS Helm
De handige fietshelm (Afbeelding: Bern Helmets)

Koop jouw exemplaar via deze link

#2 Aventon x Fanttik fietspomp voor de elektrische fiets

Soms wil je een dagje weg met de elektrische fiets, maar slaat ineens het noodlot toe. Je staat met een lekke band. In dit geval wil je echt niet terug naar huis om je fiets op te pompen. Daarom is het handig om altijd een fietspomp mee op stap te hebben.

Zo’n fietspomp hoeft echt niet groot te zijn. Dat bewijst deze optie van Aventon en Fanttik. Deze accessoire is volledig elektrisch, wat betekent dat je zelf niet hoeft te pompen. Het enige wat je hoeft te doen is de pomp aan te sluiten aan het wiel. Je kunt zelfs instellen hoeveel lucht je in je banden wilt en de pomp stopt automatisch bij de juiste druk.

Aventon x Fanttik fietspomp
In een mum van tijd opgepompt! (Afbeelding: Aventon)

Koop jouw exemplaar via deze link

#3 Rockbros fietsslot

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat de elektrische fiets een geliefd doelwit is van dieven. Enorm belangrijk dus dat je jouw voertuig goed beschermt. Hoewel je enorm veel kunt doen om je e-bike extra te beschermen, kom je met een goed fietsslot al een heel eind.

Soms kun je wegkomen met een simpele ketting, maar een betonschaar gaat daar zo doorheen. Wil je de beste beveiliging voor je e-bike? Ga dan voor de Rockbros Folding Smart Lock. Het stevige stalen frame is bijna ondoordringbaar en je kunt hem makkelijk meenemen, omdat hij opvouwbaar is.

Rockbros fietsslot, accessoire voor je elektrische fiets
Het fietsslot (Afbeelding: Rockbros)

Bestel jouw exemplaar via deze link

#4 Knog Scout fietsalarm & tracker

Je fiets op slot zetten is één ding. Maar wil je jouw elektrische fiets optimaal beschermen dan komt een alarm ook goed van pas. Het is de ideale manier om dieven er regelrecht bij te lappen.

De accessoire van Knog Scout heeft een luid alarm van 85 decibel dat afgaat als iemand aan je fiets zit zonder jouw toestemming. En je krijgt meteen een melding op je iPhone als je in de buurt bent. Daarnaast kun je altijd zien waar je fiets is via de Zoek Mijn-app.

Knog Scout fietsalarm & tracker accessoire voor je elektrische fiets
Vind je e-bike altijd en overal (Afbeelding: Knog Scout)

Bestel jouw exemplaar via deze link

#5 Rockbros waterdichte telefoonhouder

Als je gaat fietsen, wil je natuurlijk je telefoon meenemen voor noodgevallen. Of gewoon om muziek te luisteren en foto’s te maken. De Rockbros waterdichte telefoonhouder is makkelijk te installeren op het stuur van je elektrische fiets.

De accessoire beschermt je smartphone optimaal tegen slecht weer. Je kunt je telefoon nog steeds makkelijk gebruiken door de bescherming scherm heen, en er is zelfs een extra vakje binnenin voor je pinpas en wat contant geld.

Rockbros waterdichte telefoonhouder
De telefoonhouder (Afbeelding: Rockbros)

Bestel jouw exemplaar via deze link

#6 Knog Oi Luxe Fietsbel

Een elektrische fiets kan niet bestaan zonder een fietsbel. Het accessoire is essentieel om mensen om je heen te waarschuwen. Er is geen betere manier om dat te doen dan met het herkenbare geluid van een fietsbel.

De Knog Oi Luxe fietsbel is niet de luidste bel die je kunt kopen, maar de heldere bel klinkt fijn in het oor en ziet er enorm elegant uit. Het beste is dat je de fietsbel makkelijk kunt installeren. Je hoeft hem alleen maar vast te klikken, net als een knip.

Oi Luxe Fietsbel, accessoire voor je elektrische fiets
De luxe fietsbel (Afbeelding: Knog)

Bestel jouw exemplaar via deze link

#7 Accmor Bidonhouder voor de elektrische fiets

De meeste elektrische fietsen hebben een ingebouwde bidonhouder, maar niet allemaal. Als jouw e-bike er geen heeft, is het handig om er zelf een bij de hand te hebben.

Deze accessoire van Accmor is een speciale houder die probleemloos op bijna elke fiets kan worden gebruikt. Je hoeft hem enkel vast te klikken aan het stuur en je bent klaar om te gaan. De bidonhouder is niet alleen geschikt voor flessen, maar ook voor koffiemokken, babyflesjes en drankbekers.

Accmor Bidonhouder
De bidonhouder (Afbeelding: Accmor)

Bestel jouw exemplaar via deze link

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen