Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 8 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom Netflix een einde maakt aan The OA (en mogelijk meer titels)

Netflix heeft besloten dat ze niet verder willen gaan met The OA en zoals verwacht waren fans daar allesbehalve blij mee. Naast teleurstelling heerste er ook de nodige verbazing, want wie annuleert nou zo’n populaire serie? We zijn nu echter achter de vermoedelijke reden voor dit besluit gekomen en zoals je misschien al kon raden heeft het te maken met geld.

De reden dat Netflix stopt met The OA

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Netflix onlangs heeft aangekondigd dat The OA geen derde seizoen meer zal krijgen. Het spreekt voor zich dat veel fans hierover geklaagd hebben. Ook op onze Facebookpagina werd er veelal verontwaardigd gereageerd.

Bron: Netflix

Met name vanwege het feit dat de laatste aflevering eindigde met een cliffhanger zorgde ervoor dat veel mensen niet begrepen dat Netflix besloot om de serie te annuleren. Al helemaal gezien het feit dat andere partijen hun series juist alsmaar blijven uitmelken. Website BGR denkt echter te weten waarom de streamingdienst tot dit besluit is gekomen.De reden dat Netflix de stekker uit The OA heeft getrokken had volgens hen niet zozeer te maken met de kwaliteit van de show, maar met het feit dat de streamingdienst er weinig meer aan kan verdienen.

Netflix verdient namelijk aan abonnementen en er zijn nou eenmaal series die onlangs het hebben van een trouwe groep fans maar weinig nieuwe leden aan zullen trekken. Vandaar dat de dienst het geld daarvoor liever ergens anders aan zou willen besteden.

Het zou overigens zomaar kunnen dat er meer series gaan komen die vanwege deze reden zullen worden geannuleerd.

Bezuinigingen

Er blijkt dus toch waarheid te zitten in het gerucht dat Netflix voortaan voorzichtiger met haar budget omgaat. Daarnaast werd onlangs ook bekend dat ze over een tijdje de prijzen voor een lidmaatschap willen vergroten.

Al komen er gelukkig wel een hoop interessante originals aan om dat weet te compenseren. Meer hierover lees je in ons actuele overzicht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!