Vieze computer op je bureau? Zo maak je hem in één klap schoon!

Tech Dennis Mons 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijk even naar je werkplek, kijk naar je pc… Sterker nog; pak je telefoon erbij en maak een foto van dichtbij. Wees eerlijk: je werkplek kan schoner. Gewoon een beetje. Is dat moeilijk? Neen.

Het maakt ook niet uit welke computer je gebruikt: je set-up kan gewoon schoner. En dan hebben we het niet over een doekje over je bureau. We hebben het over je toetsenbord, muis en beeldscherm.

Je pc schoner dankzij een beetje kabels trekken

In alle eerlijkheid; soms is een pc en werkplek schoonhouden zo simpel als een goede plek verzinnen voor bijvoorbeeld opladers of aansluitingen op een slimme plek. Maar even in alle eerlijkheid: het regelen van je kabels is zo gepiept dankzij dit soort oplossingen. Dan hoef je echt niet meer te pielen met snoeren, noch hoef je achter een radiator te zoeken naar een stoffige oplader die oververhit.

cable organizer AliExpress
Organizers voor kabels (Afbeelding: AliExpress)

Beetje klussen om alles schoon te houden

Bijvoorbeeld; het schoonhouden van je pc is eigenlijk appeltje eitje. Maar je moet er een beetje je best voor doen. Zo is het makkelijk om even een USB-hub aan te sluiten die je in je bureau hebt geboord. Zo sluit je makkelijk al je apparatuur aan zonder dat je direct onder je bureau hoeft te kruipen. Het voordeel is ook dat je alles kunt gebruiken én schoonmaken zonder dat Windows weer moeilijk gaat doen als je alles weer aansluit.

Wil je niet boren? Klittenband is je vriend. Je kan het voor nop kopen bij een hobbywinkel en je HUB met aansluitingen is veilig vastgeplakt aan de onderkant van je bureau. Het doet niets af aan het feit dat kabels wegwerken echt belangrijk is. Je trekt het er gewoon af als het schoon moet.

En toch is het daar beneden een plek waar stof zich graag verzamelt en klonten verzamelen op je gevoelige stopcontactje of aansluitpuntjes op je pc of console. Weest wijs. Hou het schoon voordat de boel in de fik vliegt.

Ford Bronco
Ford weet je te vinden met je pc hoor. #stof

Edoch: soms moet je echt een sopje gebruiken; sluit alles af wat je hebt en neem tijd voor een schoonmaakbeurt. We raden ontvetter sowieso af en Glassex op monitoren ook(!). Tenzij je wilt boenen als een malle. Wil je echt je pc of monitor soppen? (Niet aan te raden. Maar het kan wel.)

Lang verhaal kort: een stofzuigertje over je pc-keyboard is altijd belangrijk, maar een doekje met wat weinig water of schoonmaakalcohol ook.

En ja dit is allemaal Captain Obvious: maar zó simpel is het wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen