Hoe NFT’s volgens Mark Zuckerberg binnenkort Instagram veroveren

Apps Wesley Akkerman 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Meta-CEO Mark Zuckerberg laat weten dat Instagram binnenkort, in de komende maanden, ondersteuning krijgt voor NFT’s. Dat laat de topman weten tijdens een sessie op het evenement South by Southwest (SXSW). Hierover bestaan al een tijdje flink wat geruchten, maar de kogel is nu dus officieel door de kerk.

Zo kondigde Instagram-CEO Adam Mosseri vorig jaar al aan dat het team actief onderzoek doet naar NFT’s. Echter, destijds had Mosssri niets inhoudelijks te melden over de plannen. Afgelopen januari verschenen er ook hardnekkige berichten over de werkzaamheden die Meta verricht voor de aankomende integratie.

Instagram krijgt ondersteuning voor NFT’s

Toen kwam ook naar buiten dat je een NFT als profielfoto kunt instellen en dat je NFT’s kunt ‘minten’. Minten is het proces waarmee gebruikers zelf NFT’s maken. Daardoor zou er dus ook een digitale marktplaats kunnen ontstaan voor de verkoop van de digitale eigendomsbonnetjes. Maar wat is daar precies van waar allemaal?

NFT
NFT (Afbeelding: Pixabay)

Hoewel Zuckerberg niet precies bevestigt wat de plannen zijn, lijkt het er wel op dat je NFT’s als profielfoto kunt instellen. Ook moet je ze kunnen minten, maar in wat voor vorm is nog onduidelijk. Wellicht kun je specifieke posts of stories als NFT aanbieden. Hoe het ook zit, daar horen we laten ongetwijfeld meer over.

NFT’s in de metaverse

En dan hebben we nog de connectie met Zuckerbergs favoriete onderneming: de metaverse. Zo zou je in staat kunnen zijn kleding voor je digitale avatar te minten, waardoor je hem ook naar andere plekken kunt meenemen. Dan wordt de NFT wellicht in een ietwat andere vorm gegoten en is het meer een digitale object.

Maar voordat we NFT’s op Instagram gebruiken, moeten er nog een hoop obstakels overwonnen worden, aldus de topman. En dan hebben we het niet alleen over de integratie van digitale objecten, maar ook over het bouwen van de metaverse. Want tot op heden is het allemaal nog maar toekomstmuziek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen