Grootste gemis Hogwarts Legacy wordt werkelijkheid door nieuwe game

Games Jeroen Kraak 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter-fans zijn dit jaar natuurlijk al verwend met Hogwarts Legacy, maar daar komt binnenkort wat extra’s bij. En nee, dat is niet de aankondiging van Warner Bros. om een nieuwe serie over de tovenaar te maken. Godzijdank…

We kunnen nu al zeggen dat Hogwarts Legacy bij de drie beste games van het jaar hoort. Sterker nog, als ik mijn collega Mark moet geloven komt er echt niets meer beter. Harry Potter-fans, zoals hij, hebben nu echter iets extra’s om naar uit te kijken.

Dit is Harry Potter: Quidditch Champions

Er komt namelijk een nieuwe Harry Potter-game aan. Eentje die iets belicht dat we in Hogwarts Legacy toch wel een beetje mistten. We hebben het natuurlijk over Quidditch.

WB Games komt met Harry Potter: Quidditch Champions. De uitgever noemt het een snelle competitieve multiplayer die beschikbaar komt voor PC en de consoles.

Harry Potter: Quidditch Champions wordt niet gemaakt door Hogwarts Legacy-studio Portkey Games. In plaats daarvan is Unbroken Studios er mee aan de slag. Een relatief onbekende maker die het best bekend is als een studio die bijdraagt aan de ontwikkeling van Suicide Squid: Kill the Justice League.

Het project is al een aantal jaar bezig en verklaart waarschijnlijk ook waarom we geen Quidditch zien in Hogwarts Legacy. WB Games wil er liever een volledige game van maken dan een onderdeel van een spel. Bovendien brengt het natuurlijk ook extra geld in het laatje.

Zo speel je de Hogwarts Legacy-opvolger als eerste

Toch zul je wel met een aantal zaken rekening moeten houden. Harry Potter: Quidditch Champions is in tegenstelling tot Hogwarts Legacy vooral gericht op multiplayer. Je hebt dus continu een verbinding met het internet nodig.

Daarnaast wil de maker ook benadrukken dat J.K. Rowling niet betrokken is met het maken van de game en dat het geen directe adaptatie is van een van de Harry Potter-boeken. Dat doet de studio natuurlijk vooral vanwege de controversiële uitspraken van de auteur.

Wanneer de game uitkomt is nog onbekend. Wel kunnen geïnteresseerde Harry Potter-fans zich inschrijven voor gelimiteerde speeltesten. Zo krijg je alvast een idee wat de game moet brengen. Tot die tijd moet je jezelf dus vermaken met Hogwarts Legacy. Gelukkig hebben we voor jou de ideale tips voor het spel op een rij gezet.

5 dingen die ik had willen weten voordat ik aan Hogwarts Legacy begon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen