Hollywood werkt nu al aan een film over Reddit en Gamestop

Films & Series Jeroen Kraak 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het verhaal van Gamestop en de Reddit-gebruikers is een verhaal als David tegen Goliath. Hollywood wil dat dus al te graag verfilmen.

Je hebt het nieuws rondom Gamestop vast wel meegekregen. Gamestop is een verlieslatende gameretailer die in verschillende landen op de wereld winkels heeft waar het computerspellen verkoopt.

Reddit-gebruikers vs. de grote hedgefunds

Door de slechtere prestaties hebben verschillende hedgefunds gespeculeerd op een waardedaling van de aandelen. Om dat extra kracht bij te zetten hebben ze zich negatief over de winkelketen uitgelaten om de koers nog verder naar beneden te krijgen, om zo meer winst te kunnen maken.

Een groep Reddit-gebruikers was het daar niet mee eens en besloten om actie te ondernemen. Ze willen de grote hedgefunds die short gaan op aandelen een hak zetten. Hierop besloot de grote groep particuliere beleggers massaal aandelen van Gamestop te kopen om zo de koers omhoog te krijgen. Het gevolg is dat de hedgefunds tegen een hogere prijs de aandelen moest kopen waardoor het enorme verliezen maakt.

De actie van de Reddit-gebruikers was niet alleen om Gamestop te helpen, maar vooral bedoeld om het economische systeem een hak te zetten. De koers maakte dan ook een bizar hoge sprong naar boven. Op het hoogtepunt was een aandeel 1.700 procent meer waard dan in december. Een paar mensen wisten dan ook behoorlijk te cashen.

Gamestop op het witte doek

Hollywood ziet goud in het verhaal. Ben Mezrich, New York Times bestseller-auteur, is op dit moment bezig met een boek. Hij was eerder verantwoordelijk voor het verhaal waarop de film The Social Netwerk over Facebook was gebaseerd. Hij heeft nu een voorstel voor een verhaal over Gamestop ingediend bij zijn uitgever. En hoewel er dus nog niets op papier staat zit Hollywood er nu al achteraan.

Het is zelfs al zover dat volgens het doorgaans betrouwbare medium Deadline MGM de rechten om het boek te mogen verfilmen al heeft binnengehaald. Het is geen rare samenwerking aangezien de filmmaatschappij eerder The Social Network uitbracht. Gamestop lijkt dus al snel op het witte doek te verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen