Motorola Moto G9 Power: 5 redenen waarom je de smartphone niet moet kopen

Smartphones Mark Hofman 1 feb 2021
Leestijd: 5 minuten

Vorig jaar wist Motorola te stunten met de uiterst indrukwekkende Moto G9 Power. Het toestel had veel te bieden en wist vooral op batterijgebied ontzettend goed te scoren. Het is dus niet heel gek dat de verwachten voor zijn opvolger, de Motorola Moto G9 Power, ontzettend hoog zijn.

We hebben de smartphone een week gebruikt en vertellen je in dit artikel op welke vlakken de G9 Power niet aan de verwachtingen voldoet. We kijken naar de zaken die een beetje tegenvallen of in sommige gevallen zelfs een beetje teleurstellend zijn. Ben je benieuwd naar onze positieve noot en wil je graag weten waarom je het toestel wel zou moeten kopen? Lees dan zeker dit artikel even!

Motorola Moto G9 Power: waarom niet kopen?

Met een adviesprijs van €200 is de Motorola Moto G9 Power een hele goede deal, maar je levert als consument op bepaalde punten best wel in. Naar ons idee voldoet het toestel aan de verwachtingen, maar moet je wel echt rekening houden met een aantal punten. Welke punten? We leggen het je hieronder uit!

#1 Smartphone heeft het snel zwaar

De Motorola Moto G9 Power is zeker niet de krachtigste smartphone die je ooit gaat zien. Dat zie je niet alleen aan de specificaties, maar merk je ook snel in het dagelijkse gebruik. Dat is vaak irritant voor mensen die voornamelijk games willen spelen op een smartphone, maar in dit geval is dit ook bij al je applicaties het geval. Het laden van een applicatie kost namelijk meer tijd dan je gewend bent. Dat is niet persé heel erg, maar met bepaalde apps merk je wel echt wat problemen. Zo duurt het best wel even voordat Twitter volledig opgestart is bijvoorbeeld. Anderzijds zijn apps als Instagram weer zo geladen, dus opvallend is het zeker.

Motorola Moto G9 Power
Het camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Vingerafdruk scanner wel erg rap

In ons artikel over de pluspunten van de Motorola Moto G9 Power leggen we uit dat het toestel een uiterstsnelle vingerafdrukscanner heeft. In het verleden is dat zeker anders geweest, dus wat dat betreft is het een hele vooruitgang. Al moeten we eerlijk bekennen dat er ook iets bestaat als “te snel”. Zo is de vingerafdrukscanner dusdanig rap, dat je vaak in je thuisscherm zit terwijl dat helemaal niet de bedoeling is. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat jij met je hand in je broekzak zit en de scanner perongeluk aanraakt. Op dat moment ontgrendeld het toestel direct en zijn broekzakgesprekken geen uitzondering.

Naast het feit dat de scanner erg snel is, zit hij ook vrij hoog op het toestel. Hierdoor is hij net niet lekker in handbereik en dat is best wel zonde.

#3 Software werkt niet altijd lekker mee

De software van Motorla staat normaal gesproken bekend als een uiterst fijn alternatief op Android. Toch valt de software bij de Motorola Moto G9 Power soms best wat tegen,. Qua uiterlijk en indeling zit het wel goed, maar in combinatie met de mindere rekenkracht loopt er hier en daar nog wel eens iets vast. Zo kan het best wel eens voorkomen dat gebaren, als omhoog vegen om naar het thuisscherm te gaan, niet werken voordat je de smartphone weer opnieuw opstart. Best wel zonde, dus.

Motorola Moto G9 Power
WANT op het scherm is plezier in de tent (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Telefoon voelt heel fragiel aan

Het is logisch dat een smartphone van €200 beschikt over een mindere bouwkwaliteit. Wat dat betreft hebben we qua gevoel ook weinig te klagen. De Motorola Moto G9 Power ligt lekker in de hand en de textuur op de achterkant zorgt voor extra grip. Alleen wanneer je het toestel met iets meer kracht dan normaal in de hand houdt, kraakt hij aan alle kanten. Laten we het zo zeggen: het voelt een beetje als een oudere smartphone waarbij de achterkant nog los te halen was. Tot zover wij weten is de achterkant niet los te halen, dus dat stelt ons zeker niet gerust.

#5 Zelf je 4G verbinding aanzetten!

Het is een klein ding, maar wel goed om te weten wanneer je de Motorola Moto G9 Power voor het eerst gaat gebruiken. De smartphone heeft op één of andere manier een extra beveiliging voor je 4G-netwerk ingebouwd. Dat houdt in dat wanneer je de eerste keer naar buiten loopt met je simkaart in het toestel, dat deze niet direct verbinding maakt met 4G. Mobiel dataverkeer staat standaard uitgeschakeld en moet je dus handmatig nog even aanzetten. Goed bedoeld misschien, maar het pakt zeker niet lekker uit!

Motorola Moto G9 Power
Plantje voor de vibes! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Motorola Moto G9 Power: waarom wel kopen?

Zoals we in het begin van dit artikel al zeiden is deze review gericht op de kritische noot. Dat wil overigens niet zeggen dat dit toestel slecht is. In tegendeel zelfs! De Motorola Moto G9 Power is een heerlijke smartphone, want je krijgt echt heel veel smartphone voor de €200 die je ervoor neer moet leggen.

Daarom hebben we ook een tweede artikel gemaakt waarin we ons richten op de positieve punten. We raden je dan ook zeker aan om dat artikel te checken voor je aan de conclusie begint!

Motorola Moto G9 Power: kopen of laten liggen?

De Motorola Moto G9 Power is wederom een pareltje geworden. Ondanks het feit dat er bepaalde zaken zijn die tegenvallen is de smartphone gewoon een hele goede deal. Het camerasysteem is niet aan te raden voor mensen die een smartphone om die reden kopen, maar de kwaliteit is goed genoeg als je het wegzet tegenover de prijs. Iets dat symbool staat voor de hele smartphone. Voor €200 zit je de komende jaren gebakken en dat is, in een markt waarin de prijzen steeds meer stijgt, toch wel echt een dikke plus.

Interesse in meer reviews? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen