Sonic krijgt een eigen nieuwe animatieserie op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Sonic is een van de bekendste gamepersonages ter wereld. Ook zien we hem terug op het witte doek. Nu krijgt hij een Netflix-serie.

We kennen Sonic natuurlijk allemaal. Het blauwe stekelvarken van Sega gaat inmiddels al 30 jaar mee. Waarschijnlijk heb je vast wel eens een game gespeeld waarin hij voorkwam. Er zijn ruim 1,14 miljard games verkocht waar het stekelvarken in voorkwam.

Sonic in films en series

Sonic zien we regelmatig terug op televisie. Afgelopen jaar kwam Sonic The Hedgehog naar de bioscoop. In de film waren er rollen voor Jim Carrey en James Marsden. In 2022 staat het vervolg op de planning. Ook waren er in het verleden al verschillende animatieseries van het razendsnelle diertje. Deze stammen uit 1992, 2003 en 2014. Netflix vindt het dus hoog tijd voor een nieuwe reeks.

De nieuwe serie over Sonic moet in 2022 op Netflix te zien zijn. In totaal staan er 24 episodes gepland waar hij een nieuwe multiverse moet ontdekken. Daarnaast is het ook reis van zelfontdekking en verlossing. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Sega of America en productiemaatschappij WildBrain, dat onder andere eigenaar is van de Teletubbies en Inspector Gadget.

Netflix blij met de Sega-held

“Sonic is een geliefd personage en heeft een speciaal plekje in ieders hart, inclusief de mijne,” vertelt Dominique Bazay aan Variety. Hij is verantwoordelijk voor de animatie op Netflix. “Ik heb als kind vele uren doorgebracht met de Blue Blur en het voelt dan ook als een voorrecht om dit karakter dat iedereen kent naar een nieuw avontuur op Netflix te brengen. Een avontuur dat een generatie trouwe volgers en gloednieuwe fans kan beleven.”

De nieuwe Sonic-serie is speciaal gemaakt voor kinderen tot 11 jaar, maar volgens Netflix is het een serie voor fans van alle leeftijden. Wil je liever zelf in de huid van het blauwe stekelvarken kruipen? Dan kun je ook nog Mario en Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 en Team Sonic Racing spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen