Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 1 feb 2021
Leestijd: 6 minuten

Motorola Moto G9 Power: 5 redenen waarom je de smartphone zou moeten kopen

Vorig jaar wist Motorola te stunten met de uiterst indrukwekkende Moto G9 Power. Het toestel had veel te bieden en wist vooral op batterijgebied ontzettend goed te scoren. Het is dus niet heel gek dat de verwachten voor zijn opvolger, de Motorola Moto G9 Power, ontzettend hoog zijn.

Nadat we de smartphone een week lang gebruikt hebben vertellen we je hoe goed deze smartphone presteert en op welke vlakken hij tekort komt. In dit artikel richten we ons op de zaken waar we ontzettend over te spreken zijn. In dit artikel richten we ons dus op de vijf dingen waar we super enthousiast over zijn. Benieuwd naar de kritische noot? Lees dan ook zeker dat artikel even!

Motorola Moto G9 Power: waarom kopen?

Met een adviesprijs van €200 is de Motorola Moto G9 Power op papier een hele goede deal. Al is het natuurlijk altijd nog maar afwachten hoe de smartphone in de praktijk presteert. Naar ons idee voldoet hij wat dat betreft volledig aan de verwachtingen. Waarom? We leggen het je met alle liefde uit!

#1 De imposante batterij

De Motorola Moto G9 Power is voorzien van veel interessante specificaties, maar niets is zo indrukwekkend als de batterij. De smartphone beschikt over een 6000mAh batterij, wat in combinatie met de overige specificaties voor een hele fijne gebruikservaring zorgt. Mensen die opzoek zijn naar een smartphone waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken over het accupercentage, zitten dus helemaal goed.

Wanneer jij de smartphone 100% hebt opgeladen zal je zien dat je pas drie dagen laten de oplader er weer bij pakt. Zo lang gaat de smartphone, qua standby-tijd, mee. Uiteraard is dit wel geheel afhankelijk van wat je precies met het toestel doet. Als je veel games speelt en content streamt zul je zien dat het toestel iets sneller leeg is. Maar een schermtijd van acht en een half uur moet zeker te halen zijn.

Het mag duidelijk zijn dat de Motorola Moto G9 Power zijn neem eer aandoet.

Motorola Moto G9 Power
Achterkantje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Het camerasysteem

We zullen direct eerlijk met je zijn: als jij een smartphone wilt aanschaffen voor het camerasysteem, dan is dit niet de smartphone waar je naar zoekt. Dat heeft niet zoveel te maken met het feit dat de Motorola Moto G9 Power voorzien is van een slechte camera, maar meer met het feit dat er veel betere opties in de markt zijn. Toch kunnen we niet heel veel anders dan Motorola prijzen voor wat ze hier doen.

Je moet het camerasysteem namelijk in perspectief zien. Fotografie-fanaten zullen geen voldoening vinden in dit camerasysteem, maar de algemene gebruiker krijgt voor €200 echt iets moois. Het camerasysteem van de Motorola Moto G9 Power weet in iedere situatie wel te presteren. Het maakt in deze niet uit of je foto’s maakt van ver af:

Moto G9 Power vs Galaxy S21
Groen! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Of dichtbij:

Moto G9 Power vs Galaxy S21
Hip shot voor de gram (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Of dat je met selfiecamera aan de haal gaat:

Moto G9 Power vs Galaxy S21
Duimpie voor de vergelijking! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het toestel weet zich ten alle tijden goed staande te houden. De kleuren zijn natuurlijk en het systeem speelt niet teveel met de helderheid. Qua diepte en details valt er zeker nog wat grond te winnen, maar voor €200 mogen we zeker niet klagen.

#3 De prijs

We hebben het inmiddels al een paar keer benoemd en zullen het nu nog eens doen. Het prijskaartje van de Motorola Moto G9 Power is indrukwekkend. Normaal gesproken is het Xiaomi dat geprezen wordt voor indrukwekkende smartphones voor een betaalbare prijs, maar Motorola kan er ook zeker wat van. Het bedrijf levert een ontzettend goede smartphone af dat makkelijk mee kan doen in het middensegment. Met een prijs die thuishoort in het lagesegment.

Mensen die normaal gesproken de duurste Samsung-modellen of iPhones kopen zullen waarschijnlijk even moeten wennen, maar je krijgt echt heel voor smartphone voor die €200. Als we de prijs/kwaliteitsverhouding wegzetten tegen dat soort modellen, dan wint de Moto G9 Power met gemak!

Motorola Moto G9 Power
WANT op het scherm is plezier in de tent (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Vingerafdrukscanner ongelofelijk snel

Op de achterkant van de Motorola Moto G9 Power vind je de vingerafdrukscanner. Het gaat om een fysieke knop dat verwerkt zit in het Motorola-logo. Hij zit zeker iets te hoog, waardoor hij niet altijd even lekker te bereiken is. Maar als je de knop eenmaal gevonden hebt, dan is je smartphone ook vliegensvlug ontgrendeld.

Voorheen hebben we bij Motorola-toestellen problemen gehad met de vingerafdrukscanner. Deze waren of erg langzaam of konden snel je vingerafdruk niet meer lezen. We hebben de smartphone inmiddels een week in gebruik en kunnen melden dat we daar nog geen één keer last van gehad hebben. De vingerafdrukscanner is vliegensvlug en in sommig gevallen eerder te snel dan te traag. Well done, Motorola!

#5 De beeldkwaliteit

Het beeldscherm van de Motorola Moto G9 Power is wederom indrukwekkend wanneer je deze naast het prijskaartje zet. De smartphone beschikt over een 6.8-inch LCD-beeldscherm met een resolutie van 720 x 1640 pixels. Op papier misschien niet heel indrukwekkend, maar in de praktijk zeker prettig in gebruik. Zoals gezegd zijn er toestellen in de markt die een veel betere beeldkwaliteit leveren, maar voor een smartphone van €200 zit je gebakken. Het beeldscherm is helder genoeg, de kwaliteit ligt hoog en het kijken van films en series gaat uitstekend. Je moet het doen met een maximale resolutie van 720p (HD), maar dat zal de pret zeker niet drukken.

Motorola Moto G9 Power
Het scherm van het toestel (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Motorola Moto G9 Power: waarom niet kopen?

Zoals gezegd richten we ons in dit artikel voornamelijk op de punten die ons positief hebben verrast en op de punten waar we ontzettend over te spreken zijn. Helaas is het niet alleen maar koek en ei. Er zijn namelijk ook een aantal zaken die een beetje tegenvielen bij de Motorola Moto G9 Power of ons zelfs wisten te teleurstellen.

Daarom hebben we ook een tweede artikel gemaakt waarin we ons richten op die punten. We raden je dan ook zeker aan om dat artikel eerst eens te lezen, voordat je aan de conclusie begint.

Motorola Moto G9 Power: kopen of laten liggen?

De Motorola Moto G9 Power is wederom een pareltje geworden. Ondanks het feit dat er bepaalde zaken zijn die tegenvallen is de smartphone gewoon een hele goede deal. Het camerasysteem is niet aan te raden voor mensen die een smartphone om die reden kopen, maar de kwaliteit is goed genoeg als je het wegzet tegenover de prijs. Iets dat symbool staat voor de hele smartphone. Voor €200 zit je de komende jaren gebakken en dat is, in een markt waarin de prijzen steeds meer stijgt, toch wel echt een dikke plus.

Interesse in meer reviews? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!