Homey maakt simpel van je huis een smart home, op deze manier

Smart Home Jeroen Kraak 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Er zijn veel redenen om je huis om te willen toveren tot een smart home. De belangrijkste reden is dat alles in huis veel makkelijker wordt, waardoor je nog meer kunt genieten. Maar hoe doe je dat precies? Eén van de manieren is om te starten met Homey.

Als je van je huis een smart home wil maken, kan dat vooral in het begin behoorlijk lastig zijn. Sommige apparaten zijn vrij lastig in te stellen. Dat is echter niet het geval met Homey. Deze maakt het allemaal heel erg simpel voor je.

Homey op je mobiel

Homey is een smart home-app die heel eenvoudig is in te stellen. Daarna is ook het automatiseren van taken een fluitje van een cent en hoef je het ook niet steeds zelf te onderhouden. Het mooie van het bedrijf is dat het ook nog eens uit Nederland komt. Je hebt dus gewoon een product uit eigen land.

Wil je het nog beter aanpakken, dan kun je een speciale hub kopen van het merk, de zogenaamde Homey Pro. Wellicht denk je dat je geen speciale hub nodig hebt. Toch is het echt geen overbodige luxe, want veel producenten van smart home producten leiden je maar al te graag alleen naar hun eigen producten. Met een speciale hub kun je verschillende apparaten van verschillende merken heel simpel deel uit laten maken van een compleet netwerk met daarin al je producten.

In dezelfde app stel je bijvoorbeeld in hoe hoog de thermostaat moet. Tegelijkertijd kun je ook de lichten aanpassen, zonwering instellen en muziek afspelen. Het maakt alles in huis net weer wat simpeler.

Dit is de Pro

Homey maakt verbinding met alle bekende smart home-netwerken. Zo ondersteunt het Matter, Z-Wave Plus, Zigbee en komt daar in het derde kwartaal Thread bij. Natuurlijk maak je ook simpel verbinding met wifi, Bluetooth en infrarood.

https://open.spotify.com/episode/4fpJ7bG67iPfonZ04KsEcr?si=c35af4f8e761477b
Overal toegang tot je huis. (Afbeelding: Homey)

Het fijne aan de Homey Pro is dat deze razendsnel is. Onder de motorkap zit een 1,8 GHz processor en heeft het apparaat ook nog eens een geheugen van 2 GB en een opslag van 8 GB.

Het automatiseren van verschillende taken werkt met de zogenaamde Flows. Hiermee koppel je eigenlijk verschillende taken op speciale kaarten aan elkaar.

De prijzen

Natuurlijk is Homey niet gratis. Wil je het alleen op je telefoon gebruiken, dan kun je eerst vijf apparaten gratis koppelen. Daarna betaal je een bedrag van 2,99 euro per maand en krijg je toegang tot meer functies.

Wil je echt stappen zetten in je smart home, dan kun je de Homey Pro als hub kopen. Deze kost wellicht wat veel met een prijs van 399 euro, maar je hebt naast het functionele apparaat geen extra abonnementen meer nodig.

Google Home krijgt ideale functie om van je huis écht een smart home te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen