Hoe jouw hond jou berichten stuurt door deze toffe uitvinding

Tech Jeroen Kraak 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Je hond is natuurlijk je beste vriend. Die brave lobbes steunt je door dik en dun en komt naar je toe als je het moeilijk hebt. Maar die grote jongen heeft jou ook wel eens nodig. Dat kan hij straks doen door je berichten te sturen en te praten.

Ja reken er maar op dat jouw hond je gaat lastigvallen met een enorm aantal berichten als het aan FluentPet ligt. Het bedrijf presenteert tijdens CES de manier om je viervoeter te laten praten. Het heeft een speciale mat ontwikkeld waarmee je hond jouw berichten stuurt.

Sms’en met je hond door FluentPet

De FluentPet Connect, zoals de uitvinding heet, heeft een aantal knoppen die de hond kan indrukken met zijn poot of snoet. Deze hebben verschillende kleuren. Elke vakje is zes hoekig en heeft meerdere knoppen. Des te meer van die tegels, des te meer het dier je kan zeggen.

Laten we eerlijk zijn, de ene hond is slimmer dan de ander. Een slimmere kameraad kan dus meerdere knoppen onderscheiden en aangeven wat hij wil. Volgens het bedrijf kan 70 procent van de honden twee knoppen gebruiken binnen een maand.

Natuurlijk moet je een hond wel leren waar de knoppen voor staan. Zo kun je beginnen met eentje voor te spelen en de ander om uitgelaten te worden. Volgens het bedrijf kan een hond negen woorden leren met de knoppen, la moet je er zelf tijd instoppen zoals je hieronder ziet.

Een nieuwere versie

Het product is niet helemaal nieuw. De eerste versie dateert alweer uit 2020 en is 100.000 keer verkocht. De honden leerden woorden zelfs meerdere woordcombinaties. Zo drukten een aantal dieren water en bot in om zo om een ijsblokje te vragen.

Nu gaat FluentPet een stapje verder. Eerst speelde het apparaat alleen geluiden af, maar de nieuwste versie kan meer. Deze is verbonden met wifi waardoor het berichten kan sturen naar een app. Je viervoeter kan je dus letterlijk berichten sturen. Er is zelfs een notificatie voor op je telefoon: “Jouw hond heeft je geappt.”

De starterkit komt met zes tegels en werkt op batterijen. Daarnaast zit er een speaker in. Het systeem kost je 193 euro. Geen prijs toch als je hond met jou kan praten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen