Honor komt met eerste vlaggenschip sinds scheiding van Huawei

Smartphones Wesley Akkerman 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Honor is onder de vleugels van Huawei vandaan en dat heeft natuurlijk z’n voor- en nadelen. De eerste smartphone is echter een feit. Die verschijnt namelijk in de vorm van de V40. Aanvankelijk wordt de smartphone alleen in China uitgebracht; het is nog wachten op een release voor de rest van de wereld.

De Honor V40 werd ontwikkeld toen het bedrijf nog steeds onderdeel was van ex-moederbedrijf Huawei en dat is goed te zien aan het design van de telefoon. Voorop treffen we een dubbele frontcamera aan, in een ovaal gat (net als op de P40 Pro). Achterop zit een cameramodule die eveneens doet denken aan Huawei-smartphones. Desondanks is er genoeg veranderd aan de telefoon in vergelijking met de V30.

De Honor V40 heeft een oled-scherm van 6,72 inch. Aanwezig is een verversingssnelheid van 120 Hertz, evenals een sampling rate van 300 Hertz. Het 10bit-paneel ondersteunt HDR10, terwijl de dubbele speakers handig zijn voor gamesessies en seriekijkers.

Honor V40
Honor V40 (Afbeelding: Honor)

Honor V40: dit is hem

Onder de motorkap zit een MediaTek Dimensity 1000 Plus-processor (dus géén Kirin-chipset van Huawei meer), 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte. Ook is er een accu met een vermogen van 4000 mAh, die bedraad opgeladen wordt met 66 watt en draadloos met 50 watt.

In de cameramodule zit een 50 megapixelhoofdcamera. Verder is er een ultrawidecamera van acht megapixel en een macrocamera van twee megapixel. De camera’s voorop beschikken over een zestien megapixelsensor.

Prijs en beschikbaarheid

Vooralsnog verschijnt de Honor V40 alleen in China. Daar krijgt de telefoon een prijskaartje van 3.599 yuan, omgerekend zo’n 456 euro, exclusief btw. Dat is de prijs van het 128GB-model. De 256GB-versie is met 3,999 yuan (507 euro) iets duurder.

Op moment van schrijven doet Honor nog heel geheimzinnig over een internationale lancering. Op vragen vanuit de pers krijgen verschillende journalisten te horen dat “er veel dingen spelen”. Er wordt echter niet ontkend dat de telefoon ook buiten China gelanceerd wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen