Met dit trucje tik je Horizon Forbidden West goedkoper op de kop

Games Mark Hofman 11 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Horizon Forbidden West is zonder twijfel dé game van februari. Vanaf volgende week vrijdag kunnen mensen met een PlayStation genieten van het tweede deel in de Horizon-franchise. Al moeten mensen met een PlayStation 5 misschien heel even geduld hebben en de game nog niet direct aanschaffen.

Er is namelijk een handige manier waarop jij Horizon Forbidden West met €10 korting op de kop kunt tikken. Meer Nederlands dan dit wordt het artikel niet, maar wat kan het ons ook schelen!

Horizon Forbidden West voor PlayStation 5

‘Kindjes die vragen worden overgeslagen’, zei mijn moeder altijd. Waar ik daar vroeger volledig in geloofde is daar tegenwoordig nog weinig van te merken. Sony liet eerder weten mensen met een PlayStation 4-versie van Horizon Forbidden West de game niet gratis konden upgraden naar de PlayStation 5. Alleen toen het bedrijf daar veel negatieve reacties op kreeg en kindjes daadwerkelijk iets aan het bedrijf besloten te vragen, werden ze alles behalve overgeslagen. PlayStation-baas Jim Ryan liet in een blog op de website van het bedrijf het volgende weten:

Het was nog heel even onduidelijk hoe dit precies in zijn werk zou gaan, maar op de website van Sony wordt het vandaag duidelijk. Je kunt de game naar je PlayStation 5 halen voor €69,99 in plaats van €79,99.

Zo maak je het goedkoper

Wie Horizon Forbidden West dus op de PlayStation 5 wilt hebben, die koopt dit keer niet de PS5-versie van de game. Deze kost je namelijk €79,99 waar de PS4-versie je €69,99 kost. Gezien Sony de exclusive voorzien heeft van een gratis upgrade, betaal je dus €10 minder voor de game dan wanneer je direct de PS5-versie koopt. Waarom zou je het laten?

Hoe graag ik het ook zou willen: ik ben helaas niet de persoon die dit trucje uitgevonden heeft. De mensen van de Amerikaanse tech-website The Verge kwamen eerder al met dit trucje. Ere wie ere toekomt, dus. Het enige wat we voor WANT gedaan hebben is gekeken of dit ook in Nederland geldt en hoeveel het je precies zou schelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen