Horizon Forbidden West krijgt geen standaard PlayStation 5-upgrade

Horizon Forbidden West is één van de grotere games die in ontwikkeling is voor de PlayStation 5. Maar de game komt ook nog gewoon uit op de oude vertrouwde PlayStation 4. En daarbij is er iets dat niet zo fijn is.

Waar Microsoft zijn zaakjes betreffende de Xbox One en Xbox Series X perfect voor elkaar heeft, is het upgraden van games van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5 nogal gedoe. En Horizon Forbidden West is daar niet het beste voorbeeld van.

Horizon Forbidden West upgraden naar de PlayStation 5 is problematisch

Bij de Xbox One of Xbox Series X koop je de game en dan kun je hem gewoon op beide platformen kopen zonder gedoe. Afhankelijk van wel platform je hebt, installeer je de juiste versie. Dat is dus al heel anders bij de PlayStation 5. Daar moet je goed opletten of je de juiste versie pakt. Dat is dankzij een update wel verbeterd en standaard wordt de PS5-versie nu aangeraden. Maar mocht je een game al op de PlayStation 4 hebben, dan is het niet vanzelfsprekend dat je een upgrade naar de PS5 kunt doen. Horizon Forbidden West laat dat zien.

Horizon Forbidden West
De game (Afbeelding: Sony)

Want als je de standaard versie van Horizon Forbidden West op de PlayStation 4 digitaal in huis haalt, dan kun je die niet later upgraden naar de PlayStation 5 versie. Het is dan wel mogelijk om die PS4-versie op de PS5 te spelen, maar dan mis je hier en daar het extra vuurwerk dat de nieuwe spelcomputer kan afsteken. Dat blijkt uit een FAQ die Sony rondom de game heeft gepubliceerd. Daaruit blijkt dat een upgrade alleen mogelijk is bij de Digital Deluxe, de Collector’s of de Regalla Editions. De standaard game of de Special Editions hebben die optie dus niet.

Opletten wat je koopt

Nu komt Horizon Forbidden West uit op 18 februari 2022. De kans is aanwezig dat je dan al een PlayStation 5 in huis hebt en dan koop je gewoon die versie van de game. Maar als je wil pre-orderen en nog niet zeker weet of je de spelcomputer over een half jaar hebt, dan moet je dus even goed nadenken welke versie van de game je daadwerkelijk wil scoren.

Horizon Forbidden West later dan verwacht: alles over de PS5-game

Reageer op artikel:
Horizon Forbidden West krijgt geen standaard PlayStation 5-upgrade
Sluiten