[UPDATE] Heb je een oude Samsung tv? Netflix werkt straks niet meer

UPDATE: De Nederlandse tak van Samsung heeft zojuist laten weten dat enkel sommige televisies uit 2010 en 2011 in de VS en Canada niet meer ondersteund worden. Dat heeft verder geen betrekking op de Nederlandse modellen. 

Netflix is op zo’n beetje elk apparaat beschikbaar. Of je nou een smartphone gebruikt of een smart-tv. Maak je in de laatste categorie gebruik van een televisie van Samsung? Dan zou het kunnen dat je daar straks geen Netflix meer op kunt kijken.

Netflix heeft namelijk tegenover CNET laten dat de service straks niet meer op een aantal oudere televisies van Samsung gaat werken. Op die manier moet je dus op zoek naar een alternatief.

Geen Netflix op oude Samsung-televisies

Daarbij ontstaat er wel gelijk een vraagteken, want er wordt niet medegedeeld welke televisies van Samsung straks geen Netflix meer ondersteunen. Volgens het bedrijf zijn de klanten die via zo’n televisie gebruiken persoonlijk al op de hoogte gebracht van de veranderingen. De service stopt op 2 december. Netflix zou hier voor gekozen hebben omdat de televisies op technisch gebied beperkt zijn.

(Bron: Samsung)

Dus mocht je een Samsung-televisie hebben die heel wat jaartjes oud is, dan is het even handig om naar je Netflix-account te gaan en te kijken of dit gevolgen heeft voor jouw kijkgedrag. Mocht het straks zo zijn dat de televisie het niet meer ondersteunt, dan kun je nog wel gebruik gaan maken van een streaming device die Netflix ondersteunt. Denk daarbij onder andere aan de Apple TV. Die laatste geeft je de mogelijkheid om je content in 4K te streamen. De vraag of jouw oude televisie dat dan weer ondersteunt, dat is het tweede. Wellicht dat een Chromecast dan een beter alternatief is. Deze is bovendien een stuk goedkoper en kun je al voor 39 euro scoren. Dat is nog altijd een stuk goedkoper dan wanneer je een compleet nieuwe televisie in huis moet gaan halen. Wil je echter een upgrade naar 4K uitvoeren? Dan is dit misschien een mooi duwtje in de rug. Zeker met de verwachte Black Friday-sale kun je dan wat nieuws scoren. Wil je meer lezen over Netflix? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
[UPDATE] Heb je een oude Samsung tv? Netflix werkt straks niet meer
Sluiten