House of the Dragon: alles wat je moet weten over de personages

Films & Series Jeroen Kraak 31 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Met House of the Dragon krijgt Game of Thrones eindelijk een prequel. Maar waar gaat het precies over? Wij lichten de personages uit.

Afgelopen woensdag kwamen eindelijk weer wat meer te weten over Game of Thrones-prequel House of the Dragon. De serie is vanaf 22 augustus te zien op HBO Max. We weten nog niet alles over de serie, maar er komt steeds meer naar buiten.

Dit is House of The Dragon

House of The Dragon speelt zich 200 jaar af voorafgaand aan de gebeurtenissen van Game of Thrones. In de serie zien we The Dance of the Dragons, oftewel de machtsstrijd in Huis Targaryen. Ooit waren de voorouders van Khaleesi de machtigste familie op Westeros. Dat ging echter mis door ruzie binnen de familie. Het zorgde voor de ondergang van de familie. Hoe dat allemaal verliep gaan we dus op HBO Max zien.

HBO Max maakt serie van angstaanjagende horrorfilm

Personages

Gelukkig heeft HBO Max wel al wat bekend gemaakt over de personages die we in House of the Dragon zullen zien. Die informatie delen we natuurlijk maar al te graag met jou zodat je al een wat beter beeld over de serie.

King Viserys Targaryen (Paddy Considine),

Hij is gekozen door de Lords van Westeros om de Old King, Jaehaerys Targaryen, op te volgen in de Great Council bij Harrenhal. Viserys is een warme, vriendelijke en goedaardige man, en wil alleen zijn grootvaders nalatenschap eren. Maar goede mannen zijn niet altijd goede koningen.

Prince Daemon Targaryen (Matt Smith)

De jongere broer van King Viserys en erfgenaam van de troon. Daemon is een ongeëvenaarde krijger en drakenrijder en heeft het ware bloed van de draak. Maar er wordt gezegd dat elke keer als er een Targaryen geboren wordt de goden een muntje opgooien…

House of the Dragon
Matt Smith. (Afbeelding: HBO Max)

Alicent Hightower (Olivia Cooke)

De dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.

House of the Dragon
Olivia Cooke. (Afbeelding: HBO Max)

Princess Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy)

Zij is in House of the Dragon het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.

HBO Max kondigt grote veranderingen aan voor juni van dit jaar
Emma D’Arcy. (Afbeelding: HBO Max)

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint)

“The Sea Snake.” Heer van House Velaryon, een Valyriaanse bloedlijn zo oud als House Targaryen. Als The Sea Snake is hij de meest beroemde zeevarende avonturier in de geschiedenis van Westeros. Lord Corlys maakte van zijn huis een machtige zetel die nog rijker is dan dat van de Lannisters met de grootste marine ter wereld.

House of the Dragon
Steve Toussaint en Eve Best. (Afbeelding: HBO Max)

Princess Rhaenys Targaryen (Eve Best)

Een drakenrijder en echtgenote van Lord Corlys Velaryon, The Queen Who Never Was, werd gepasseerd als troonopvolger tijdens de Great Council omdat het rijk haar neef, Viserys, de voorkeur gaf, omdat hij een man was.

Ser Criston Cole (Fabien Frankel)

Hij is van Dornerse afkomst, zoon van de rentmeester van Lord of Blackhaven. Cole heeft geen aanspraak op land of titels; alles wat hij op zijn naam heeft staan is zijn eer en zijn bovennatuurlijke vaardigheid met een zwaard.

House of the Dragon Game of Thrones
Fabien Frankel. (Afbeelding: HBO Max)

Mysaria (Sonoya Mizuno)

Zij die met niets naar Westeros kwam, en vaker verkocht werd dan ze zich kan herinneren. Ze had kunnen verwelken… maar in plaats daarvan werd ze de meest vertrouwde – en meest onwaarschijnlijke – bondgenoot van prins Daemon Targaryen, de erfgenaam van de troon in House of the Dragon.

House of the Dragon
Sonoya Mizuno. (Afbeelding: HBO Max)

Otto Hightower (Rhys Ifans)

Ser Otto, Hand of the King, dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Zoals hij het ziet, is de grootste bedreiging voor het rijk de broer van de koning, Daemon, en zijn positie als erfgenaam van de troon.

House of the Dragon
Rhys Ifans. (Afbeelding: HBO Max)

Uitzendschema

De eerste aflevering van House of The Dragon is te zien op maandag 22 augustus. Hoewel HBO Max niet precies vertelt hoe het uitzendschema eruitziet, kunnen we gezien andere shows het wel behoorlijk inschatten. Waarschijnlijk komt er elke opvolgende maandag een nieuwe aflevering. In totaal bestaat het eerste seizoen uit tien episodes.

HBO Max

House of the Dragon is exclusief te zien op HBO Max. Je kunt deze serie dus alleen zien als je een abonnement op de streamingdienst hebt. Het Basic-abonnement kost je 5,99 euro per maand, terwijl het Standaard-abonnement 7,99 euro per maand kost. Meer informatie daarover vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen