Bitcoin lunch: Prijs BTC vlak, crypto stijgt. Koers op 30-4, bull signs & trend

Tech Robert Kroes 31 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer tijd om onze Bitcoin lunch te serveren. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we bull signalen voor de Bitcoin en een betrouwbare koersvoorspelling voor 30 april. Tot slot signaleren we een trendbreuk.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 cryptomunten stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.620,28 ($ 47.255,32). Dit is 0,01% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

De prijzen van de top 25 cryptomunten zijn vooral positief. Naast de stable coins zien we slechts enkele negatieve resultaten, maar nu Litecoin (LTC) met -1,37% de munt met het meeste verlies van de dag tot nu toe is valt de schade mee. Zoals gezegd stijgen de meeste cryptomunten uit de top 25 momenteel in waarde. De grootste winst van de dag tot nu toe is met + 12,68% voor Solana (SOL). Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Meer Bull-signalen voor de Bitcoin

Uiteraard zijn we benieuwd of de koersstijging van BTC doorzet. De markt vertoont een aantal bull signalen. Zo zien we dat alleen gisteren er al voor $ 2,1 miljard BTC verplaatst werd naar private wallets. Deze beleggers speculeren dus op een koersstijging. De inflow naar cryptobeurzen was iets meer dan de helft met $ 1,2 miljard. Dit wordt dus als een bullish signaal gezien.

Daarbij zorgt deze grote uitstroom ook voor een daling van de voorraad BTC bij cryptobeurzen en dat is ook vaak een voorbode van prijsstijgingen.

Daarnaast beweegt de prijs van de BTC boven het 350-daags voortschrijdend gemiddelde. Dat maakt de kleine rally van deze week significant. Dit langdurig voortschrijdend vermogen wordt samen met de Fibonacci analyse gebruikt om de Golden Ratio Multiplier (GRM) te berekenen. Deze toont door de kleine rally van deze week nu een bull-signaal dat op verdere groei duidt.

Wordt dit de Bitcoin prijs op 30 april?

Analyse-site CoinMarketCap.com houdt onder haar gebruikers vaak voorspellingscompetities. De community heeft een opmerkelijk track record van 82%, dus hun voorspelling is zeker een vermelding waard.

Zij voorspellen per eind april een koers van $ 51.053,55. Dit zou een stijging van ruim 8% ten opzichte van het huidige koersniveau zijn. Voor eind mei voorspellen zij momenteel een koersdoel van $ 47.279,77, hetgeen een forse stijging ten opzichte van de huidige BTC-prijs zou zijn, maar een daling ten opzichte van de koers die per eind april voorspeld is. Zou het bekende beursgezegde: “Sell in May and go away, but remember to come back in September” weer bewaarheid worden?

Trendbreuk: beleggers kiezen vaker voor Altcoins

Als toetje van deze Bitcoin lunch bekijken we een opmerkelijk onderzoek.

Analisten van StarkWare signaleren namelijk dat steeds meer investeerders in crypto beleggen. Inmiddels geeft 50% van de Amerikanen aan dat cryptomunten wat hen betreft de toekomst van het financieel systeem vormen. Daarbij heeft 91% van de Amerikanen inmiddels van crypto gehoord en 19% van de Amerikanen bezit ook al cryptomunten.

Daarbij blijkt volgens analyses van FxPro dat steeds meer investeerders klaarblijkelijk op zoek gaan naar innovatie en Altcoins die minder prominent in het zicht van overheden zijn. De dominantie van de Bitcoin vertoont namelijk een dalende trend, zelfs wanneer investeerders op dagen meer investeren dan van de markt halen.

Wij blijven deze trend uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen