Bitcoin lunch: prijs BTC vlak, crypto mixt: verwachtingen, bulls & miners

Tech Robert Kroes 30 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals elke dag rond lunchtijd bekijken we ook vandaag de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de Bitcoin verwachtingen en de bull-factoren die op koersstijging duiden. Tot slot zien we hoe Bitcoin miners naar Argentinië gelokt worden.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 43.014,81 ($ 47.249,98). Dit is 0,51% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

De prijzen van de top 25 cryptomunten variëren. Ook hier zien we veel vlakke resultaten, maar er zijn uitschieters. De grootste verliezer van de dag tot nu toe is Cronos (CRO) met -2,71%. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor Near protocol (NEAR) met + 8,38%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin verwachting op korte termijn

Op dit moment is de rally van de afgelopen dagen even voorbij. De prijs probeerde de weerstand op $ 48.000,- in de vroege ochtend te doorbreken, maar dat lukte niet.

Hiervoor zijn 2 oorzaken aan te wijzen. Allereerst blijkt uit analyses dat Terra (LUNA) het aankoopprogramma van BTC heeft gepauzeerd. Hoewel er geen officiële mededelingen gedaan zijn toont de wallet waarmee de aankopen gedaan worden dat er sinds 28 maart nog geen nieuwe aankopen gedaan zijn.

Daarnaast zien we dat de BTC correlatie nog steeds nauwer is met de (tech) aandelen dan met goud. Daarmee is het vertrouwen in BTC als hedge tegen inflatie tanende.

We verwachten dan ook dat de Amerikaanse markt eveneens afwachtend zal openen en dat men voor de investeringen in BTC vooral naar de S&P500 en ontwikkelingen in Rusland zal kijken.

Bitcoin bullish op middellange en lange termijn

Veel analisten verwachten dat deze consolidatie tijdelijk is. Zo verwacht Pentoshi dat de Bitcoin bij de volgende rally richting $ 51.000 – tot $ 53.000,- kan gaan. Zijn uitleg zie je hier.

Als indicator voor een komende bull-rally bekijkt men vaak het aantal BTC-adressen. Hier is goed nieuws te melden. Er werd namelijk een recordaantal adressen aangemaakt in maart, waardoor het totaal inmiddels voor het eerst boven de 40 miljoen komt. Daarbij zien we dat beleggers nog steeds veel BTC van beurzen naar private wallets verhuizen. De data achter deze bullish indicatoren kun je hier zien.

Ook op de lange termijn blijft de verwachting bullish. Men verwacht steeds meer behoefte aan een manier van betalen die snel, internationaal en veilig is. Bovendien toont de oorlog in Rusland aan dat de BTC in een behoefte voorziet doordat deze decentraal is, moeilijk te confisqueren is en niet gevoelig is voor censuur. Daarbij zorgt de aangekondigde regelgeving in onder meer Amerika en Europa er naar verwachting voor dat de Bitcoin en cryptomarkt een regulier onderdeel van de financiële wereld gaan worden.

Analisten verwachten dan ook dat de waarde per BTC in 10 jaar tijd tot $ 1 miljoen kan stijgen. In die context zijn de huidige prijzen een uitnodiging om ‘vroeg in te stappen’, maar uiteraard geldt ook hier dat garanties niet gegeven worden en dat het altijd verstandig is om eigen onderzoek te doen.

Argentinië lonkt naar Bitcoin miners

Een van de kritiekpunten op de Bitcoin is de milieu-impact van het minen. Zo zagen we gisteren hoe de Amerikaanse milieulobby zich weert. In Argentinië ziet men dit anders. Hier wil men namelijk juist het minen promoten.

In een samenwerking met mining gigant Bitfarms gaat men in Córdoba nog dit jaar 27.000 BTC miners plaatsen. Ook in buurland Paraguay zet Bitfarms voet aan de grond. Daarmee lijkt de weg vrij voor verdere uitbreiding. Argentinië will van Córdoba dan ook een mining hub maken. Hiermee is ook een eventueel gebrek aan mining capaciteit als belemmering voor verdere groei weer een stuk minder waarschijnlijk.

Al met al dus genoeg redenen om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen