Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 31 mrt 2022

Pijnlijk! Morbius lijkt de slechtste Marvel-film ooit te worden

Sony en Marvel-films zijn niet altijd een goed huwelijk. Met Spider-Man scoort het fantastisch, maar dat geldt niet voor Morbius.

Naast Disney heeft ook Sony een aantal rechten voor Marvel-films. De bekendste superheld uit de Sony-stal is natuurlijk Spider-Man. Het is logisch dat Sony daar optimaal van wil profiteren en dus brengt het entertainmentbedrijf ook verschillende andere Marvel-titels uit die een link hebben met Spider-Man. Helaas loopt dat niet altijd goed af. Zo kreeg eerder Venom al gemengde beoordelingen, maar lijkt het nu helemaal mis te gaan met Morbius.

Morbius wordt compleet afgemaakt

Aan de cast kan het waarschijnlijk niet liggen. De hoofdrol in de film is namelijk voor niemand minder dan Jared Leto. Hij speelt een wetenschapper die langzaam verandert in de vampier en anti-held Morbius. De film speelt zich in dezelfde wereld af als die van Venom, waardoor Sony een soort apart Marvel-universe wil bouwen, oftewel Sony’s Spider-Man Universe. Dat lijkt echter niet zo goed te gaan als we de recensenten moeten geloven.

Disney+ toont eerste trailer van Ms. Marvel

Op Rotten Tomatoes wordt de film compleet afgemaakt door de verschillende media. Na 66 reviews scoort de film een schamele 20 procent. “Als er enige gerechtigheid is in Hollywood, zal Morbius worden verankerd in de krochten van de superheldenfilmgeschiedenis. Als de film het genre niet eerst zelf levend begraaft”, schrijft Globe and Mail.

Kan het nog erger? Jawel! Van de Engelse Times krijgt de film maar één ster. “Dit is de filmische equivalent van de wet van Murphy. Morbius is een film zonder drama, originaliteit, samenhang, meeslepende personage en enige menselijkheid.”

Ook filmbezoekers zijn niet blij

Inmiddels zijn ook de eerste filmfans naar Morbius geweest. Ook zij zijn niet positief over de film. Op IMDb scoort de titel een 4,8. Een iemand op de site schrijft: “Ik had een slechte film verwacht en dat bleek ook zo te zijn. De film is een enorme stap terug ten opzichte van Venom. Morbius was zo slecht dat het me de hoop doet verliezen voor toekomstige films zoals Kraven the Hunter.”

Met een score van 4,8 is Morbius bijna de slechtste Marvel-film ooit. Het heeft er slechts een onder zich, al is die titel al 35 jaar oud. We hebben het natuurlijk over Howard The Duck. Deze heeft op de filmsite een score van een 4,7.

Wil je alsnog Morbius zien? Dat kan, want de film draait nu in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pijnlijk! Morbius lijkt de slechtste Marvel-film ooit te worden
Sluiten