Jared Leto keert terug als The Joker (en ziet er een heel stuk beter uit)

Films & Series Mark Hofman 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dat Jared Leto een goede zanger en een goede acteur is hoeven we weinig mensen meer te vertellen. Toch staat de beste man helaas het meest bekend om zijn rol als The Joker. Niet zozeer vanwege het feit dat hij deze rol uitstekend speelde, maar meer vanwege het feit dat zijn versie van het personage niet heel goed was. Op z’n zachts gezegd dan.

Toch ziet regisseur Zack Snyder veel potentie bij de acteur en steekt het personage in een nieuw jasje. Iets dat, als we de eerste beelden zo zien, meer dan gelukt is.

Jared Leto keert terug als The Joker

The Joker is een iconisch personage dat bij iedere comic book-fan toch wel een plekje in het hart heeft. Daarom is het des te lastiger om het personage, als acteur zijnde, goed tot leven te kunnen brengen. Heath Ledger zette een wereldprestatie neer, Jared Leto werd met de grond gelijk gemaakt. Dat had natuurlijk deels te maken met hoe de acteur de rol invulde, maar ook zeker met de manier hoe hij eruit zag.

De traditionele Joker werd ingeruild door een soort gangster met groen haar, rode lippenstift en woorden als “beschadigd” op het voorhoofd getatoeëerd. In Suicide Squad werd het personage dan ook eerder neergezet als het irritante vriendje van Harley Quinn, dan als de meedogenloze bad guy die we eigenlijk kennen. Gelukkig gaat de nieuwe Justice League film van Zack Snyder daar verandering in brengen.

Het personage wordt door de regisseur in een nieuw jasje gestoken en verschijnt op het witte doek met een compleet nieuwe stijl. De korte strakke haren hebben plaats gemaakt voor een lang kapsel, de rode mond is weer vanouds en de tatoeages zijn weggehaald. Daarnaast is het personage te zien in een soort labjas en heeft hij dikke handschoenen aan.

Jared Leto Joker
De nieuwe versie van Joker (Afbeelding: Zack Snyder)

Zack Snyder’s Justice League

In 2017 verscheen Justice League in de bioscoop, nadat er aardig wat problemen waren rondom de productie. Regisseur Zack Snyder moet de film in post-productie verlaten vanwege het overlijden van zijn dochter. Dat is het moment dat Joss Whendon het stokje overnam. De film werd uiteindelijk totaal niet wat Snyder ervan gehoopt had en sindsdien vragen fans om zijn versie van de film te zien.

De regisseur lijkt er nu druk mee bezig te zijn en brengt dus ook The Joker terug. Dat nieuws werd vorig jaar aangekondigd. Snyder maakte bekend dat The Joker een speciaal plekje in de film zou krijgen. De film moet dit jaar verschijnen op de streamingdienst van HBO Max.

Joker Jared Leto
Een heel stuk beter (Afbeelding: Zack Snyder)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen