Netflix blaast nieuw leven in iconische kinderfilm-franchise

Films & Series Mark Hofman 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft de rechten binnengehaald voor, het inmiddels 21 jaar oude, Spy Kids. De streamingdienst is niet alleen van plan de oude films toe te voegen aan het aanbod, maar ook om nieuw werk te leveren.

Dat wordt vandaag bekendgemaakt via The Hollywood Reporter. Volgens de website keert bedenker Robert Rodriguez terug om de franchise nieuw leven in te blazen.

Blast from the past: Spy Kids

In 2001 verscheen de eerste Spy Kids-film in de bioscopen. Het verhaal richtte zich op de familie Cortez bestaande uit Juni (Daryl Sabara), Carmen (Alexa Vega), Ingrid (Carla Gugino) en Gregorio (Antonio Banderas). De twee kinderen kwamen er in deze film vrij snel achter dat hun ouders in het geheim spionnen waren voor een organisatie genaamd OSS. Op het moment dat Ingrid en Gregorio gekidnapt werden was het dus logischerwijs de taak aan Carmen en Juni om het werk over te nemen.

Het bleek de perfecte kinderfilm te zijn. De eerste Spy Kids boekte veel succes en zorgde ervoor dat de hoofdrolspelers terugkeerde voor nog twee films. Spy Kids 2: The Island of Dreams verscheen in 2002 en Spy Kids 3-D in 2003.

In 2011 werd het concept onder het stof vandaan gehaald voor Spy Kids: All The Time in the World. Een heel groot succes was het niet, maar fans konden nog wel één keer genieten van Alexa Vega en Daryl Sabara. Antonio Banderas en Carla Gugino keerde niet terug.

Netflix blaast er nieuw leven in

Ondanks het matige succes van Spy Kids: All The Time in the World wil Netflix de franchise nog een kans geven. De streamingdienst heeft bedenker Robert Rodriguez binnengehaald om het verhaal te schrijven, regisseren en produceren. Waar het precies om draait, en of de oude cast terugkeert, is niet bekend.

IJskoude actiefilm met Liam Neeson scoort enorm op Netflix

Volgens The Hollywood Reporter wil Netflix een nieuw gezin volgen dat de nalatenschap van de familie Cortez in eren houdt. De film is een samenwerking tussen Netflix, Skydance Media en Spyglass Media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen