Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Samsung Galaxy Watch maakt korte metten met grote irritatie

Met de Samsung Galaxy Watch 4 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn smartwatch line-up een frisse upgrade gegeven. Dankzij Wear OS werkt het nieuwe model beter samen met telefoons van het merk dan ooit tevoren, maar er is helaas ook een groot nadeel.

Volgens de mensen van SamMobile is Samsung al druk bezig met zijn volgende premium-smartwatch. Deze duikt op in de database van Safety Korea. Het lijkt te gaan om de nieuwe Samsung Galaxy Watch 5 die een einde maakt aan lichte irritatie.

Samsung Galaxy Watch 5 duikt op

De Samsung Galaxy Watch 5 draagt een grotere batterij met zich mee dan de Watch 4. Dat model zit vol met prettige functionaliteiten die bij de doelgroep goed in de smaak vallen. Al is er op het gebied van de batterij nog wel wat ruimte voor verbetering. De ervaring leert dat deze, indien volledig opgeladen, niet zo lang meegaat dan sommige mensen vooraf gehoopt hadden.

Nu het nieuwe model opduikt in de database van Safety Korea is er hoop. Het 40mm-model van de Galaxy Watch 5 draagt volgens recente cijfers een capaciteit van 276mAh met zich mee. Hetzelfde model van de Watch 4 beschikt over een 247mAh batterij.

Samsung Galaxy Watch 4
Het huidige topmodel (Afbeelding: Samsung)

Wie interesse heeft in de Samsung Galaxy Watch 5 met een afmeting van 44mm zit overigens ook goed. Waar het huidige model een 361mAh batterij met zich meedraagt zal het nieuwe model over een capaciteit van 397mAh beschikken.

Gaat een paar dagen mee

Mochten de cijfers accuraat zijn, en die kans is vrij groot, genieten consumenten van een aanzienlijk betere accuduur. Op een volle lading zou de Samsung Galaxy Watch 5 zomaar een aantal dagen mee kunnen gaan, voordat hij opnieuw opgeladen moet worden. Een aanzienlijke stap vooruit, dus.

Naast een grotere batterij is de verwachting dat de nieuwe Galaxy Watch 5 de mogelijkheid heeft om de temperatuur van de huid te meten. Niet alleen handig voor gezondheidsredenen, maar ook zeker voor fitnessdoeleinden.

Wanneer de Samsung Galaxy Watch 5 precies verschijnt is niet bekend. De verwachting is dat Samsung hem in de tweede helft van het jaar op de markt brengt. Tegelijkertijd met de Galaxy Z Fold 4 en de Galaxy Z Flip 4.

Waarom Samsung de naam van zijn opvouwbare smartphones wijzigt

Het zijn overigens wel geruchten, dus neem het verhaal wel met een klein korreltje zout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!