Waarom Samsung de naam van zijn opvouwbare smartphones wijzigt

Smartphones Mark Hofman 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De opvouwbare smartphones van Samsung werden in 2020 voorzien van nieuwe namen. De toestellen, die de toekomst van telefonie goed in kaart brengen, werden voorzien van de letter ‘Z’. Een letter die anno 2022 een compleet andere betekenis heeft gekregen.

Samsung heeft daarom besloten om in bepaalde Europese landen de namen van zijn opvouwbare smartphones te veranderen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf laat de letter ‘Z’ weg en verkoopt nu dus de Galaxy Fold 3 en Galaxy Flip 3.

Samsung verandert naam opvouwbare smartphones

Samsung wijzigt in een aantal Europese landen dus de namen van zijn Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3. In de webshops van landen als Litouwen, Letland en Estland is deze wijziging al te zien. Op Twitter maakte bekende bron Ishan Agarwal, als één van de eerste mensen, de verandering bekend.

Wie het nieuws de laatste tijd een beetje gevolgd heeft weet waar dit verhaal naartoe gaat. Agarwal legt uit dat het verwijderen van de letter ‘Z’ te maken kan hebben met de oorlog in Oekraïne. Het Russische leger heeft de letter op hun militaire voertuigen staan én staat symbool voor iedereen die de oorlog in Oekraïne steunt.

Gezien Litouwen, Letland en Estland grenzen aan Rusland, lijkt Samsung een morele beslissing te nemen. De letter ‘Z’ verdwijnt bij de opvouwbare smartphones overigens niet alleen tekstueel. Ook al het promotiemateriaal dat ermee gepaard gaat is aangepast.

S Pen voor de opvolger

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is de vierde opvouwbare smartphone van Samsung in de huidige vorm. Het toestel is voorzien van een aantal imposante specificaties, waardoor hij erg solide overkomt. Dat vertelde we je bijvoorbeeld ook al in onze review. Deze is via de onderstaande link te lezen.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Het is dus uitkijken naar de opvolger van deze opvouwbare smartphone. Samsung brengt komende zomer zonder twijfel een nieuw model van de Fold op de markt. Eentje die zomaar eens voorzien kan worden van een kenmerkende Galaxy S22 Ultra-toevoeging. Meer weten? Lees dan dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen