Regisseur House of the Dragon stelt fans al een klein beetje teleur

Films & Series Jeroen Kraak 21 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

De verwachtingen voor House of the Dragon waren hooggespannen. Toch lukten het de makers om het slechte einde van Game of Thrones weg te spoelen. De fans kijken dan ook uit naar seizoen twee van de serie, al is er wel helaas slecht nieuws.

House of the Dragon speelt zich 172 jaar af voor de geboorte van Daenerys en haar avonturen in Games of Thrones af. In de spin-off volg je de strijd om de macht bij de familie Targaryen. In het eerste seizoen zie je de eerste scheuren in de familie ontstaan en dat gaat in seizoen twee onherroepelijk verder.

Slecht nieuws voor de fans van House of the Dragon

Het eerste seizoen van House of the Dragon bestond uit tien afleveringen. Bij het tweede seizoen worden het er minder. Acht om precies te zijn, liet regisseur Clare Kilner weten aan The Hollywood Reporter.

Wat de precieze oorzaak is van het kortere seizoen is niet bekend. Wellicht heeft het te maken met de stakende schrijvers in Hollywood. Desondanks is House of the Dragon een van de weinige series die op dit moment wel doorgaat met filmen ondanks de staking. De acteurs die meedoen aan de serie zijn namelijk niet aangesloten bij de Amerikaanse acteursvakbond SAG-Aftra (dat ook staakt), maar bij het Britse Equity. Zij mogen niet staken uit solidariteit.

Toch is het niet helemaal nieuw dat een nieuw seizoen minder afleveringen heeft. We zagen dit eerder al terug bij de reguliere Game of Thrones, die in latere seizoenen zelfs zeven of zes afleveringen hadden.

Volgens de regisseur hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Er zitten heel veel gebeurtenissen in elke afleveringen. De makers zouden het zelfs moeilijk hebben om dit allemaal in een uur durende aflevering te stoppen.

Hier gaat het tweede seizoen van de Game of Thrones-spin-off over

De strijd om de macht gaat verder in het tweede seizoen van House of the Dragon. Aan het einde van het eerste seizoen zou Rhaenyra Targaryen de rechtmatige heerser van The Seven Kingdoms worden. Hier steekt Alicent Hightower een stokje voor door haar zoon Aemond te kronen als koning.

Een van Alicent’s zonen vermoordt vervolgens een kind van Rhaenyra wat dus waarschijnlijk leidt tot een nieuwe oorlog die we in het tweede seizoen gaan zien.

Het tweede seizoen van House of the Dragon wordt flink anders dan het eerste. Terwijl in seizoen één nog flink wat tijdsprongen werden gemaakt, zal dit in seizoen twee veel minder zijn. Volgens de makers zien we nu veel meer een regulier verloop in een traditioneel ritme. Het eerste seizoen was dan ook vooral een inleiding voor latere gebeurtenissen.

Releasedatum House of the Dragon seizoen twee

Nu we dit allemaal weten is het vooral wachten op het tweede seizoen van House of the Dragon. De eerste aflevering van seizoen één werd gelanceerd op 22 augustus 2022. Toch lijkt het erop dat we nog wel even moeten wachten op het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van House of the Dragon komt op z’n vroegst aan het einde van het voorjaar/begin van de zomer van 2024. Je zal dus nog echt wel even geduld moeten hebben voordat je ziet hoe de familieoorlog zich verder ontvouwt.

Gratis The Roku Channel moet je Netflix en Disney+ doen vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen