HP Spectre x360: 5 features die de laptop de moeite waard maken

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 12 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Als het op laptops aankomt heeft de markt anno 2021 dusdanig veel opties dat het kiezen van de juiste een lastige taak kan zijn. De vraag is dus niet of we de HP Spectre X360 goed genoeg vinden voor gebruik, maar wat de laptop zo speciaal maakt.

Om je een antwoord te geven op de vraag wat deze laptop zo speciaal maakt, zetten we de vijf allerbeste functionaliteiten voor je op een rij. Wie de laptop aan zou willen schaffen kan dat, wat ons betreft, het beste om deze redenen doen.

HP Spectre X360

Dat HP uitstekende laptops kan maken heeft het bedrijf al meermaals bewezen. Dat de HP Spectre x360 tot een van de krachtigste en beste 2-in-1 Windows Laptops behoort overigens ook. De laptop is krachtig genoeg voor het spelen van een heerlijke game en staat je bij wanneer je zware taken als beeldverwerking moet verrichten. Daarnaast maakt het apparaat gebruik van het Intel Evo platform, waardoor je het nieuwste van het nieuwste in huis haalt. Dat soort zaken zijn duidelijk en maken van deze laptop een absolute topaankoop!

Maar welke functionaliteiten zorgen er nu precies voor dat de laptop voor iedereen interessant is? Wat ons betreft zijn dat de onderstaande vijf:

#1 Strak en handig ontwerp

De HP Spectre X360 is ongelofelijk strak ontworpen, waardoor hij er erg-premium uitziet. Het oog wil natuurlijk ook wat en met deze 2-in-1 laptop wordt je wat dat betreft op je wenken bediend. Maar goed, over smaak valt niet te twisten en daarom gooien we punt nummer één voornamelijk op de handigheid van dit ontwerp.

De laptop is namelijk ontzettend compact, waardoor hij super makkelijk mee te nemen is. Erg fijn gezien dit een 2-in-1 laptop is die je in sommige situaties dus ook als tablet wilt gebruiken. Dankzij het smalle ontwerp en het lichte gewicht is dit een laptop die je met alle liefde meeneemt in je rugzak. Daarmee slaat deze HP Spectre x360 dus de spijker op de kop!

#2 HP Spectre x360: indrukwekkend beeldscherm

Het 13.3-inch beeldscherm van de HP Spectre x360 is zeer indrukwekkend. In onze testtijd hebben we er wat problemen mee ervaren, maar deze waren met een simpele Driver-update snel opgelost. De laptop is standaard voorzien van een FHD resolutie, 1920×1080, maar geeft je genoeg mogelijkheden om op te waarderen.

Zo is het mogelijk om voor een OLED-variant van het beeldscherm te gaan en kun je zelfs de optie voor een 4K resolutie selecteren. Hierdoor is de laptop niet alleen uiterst geschikt voor beeldbewerking, maar kun je ook volop genieten van je favoriete games, films of series. Ideaal!

HP Spectre x360
Toetsenbord (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Uitstekende laadtijd

Niets is zo vervelend als je constant druk te moeten maken over de accuduur van je laptop. Bij de voorgaande varianten van de Spectre X360 zat je wat dat betreft meer dan goed, maar dit nieuwe model presteert op dat gebied slechter dan zijn voorgangers. Overigens ook het enige gebied waarop hij dat doet. Op een volle lading kun je ongeveer 10 uur gebruik maken van de laptop.

Toch blijft het wel heel erg fijn dat de laadtijd van de laptop minimaal blijft. Hierdoor maakt het eigenlijk niet heel erg veel uit dat je minder lang met de batterij doet. We moedigen het zeker niet aan, maar proberen je dus wel te vertellen dat de impact minder groot is dan je misschien zou verwachten. Dankzij de snellaadmogelijkheden is je laptop namelijk voor de helft opgeladen binnen dertig minuten. Een half uurtje laden voor vijf uur gebruik dus. Een dikke plus!

CES 2020: HP gaat los en introduceert PC’s, displays en accessoires

#4 HP Spectre x360 heeft genoeg aansluitingen!

Vandaag de dag zien we steeds meer laptops op de markt verschijnen waarbij de uitstraling het moet winnen van de gebruiksvriendelijkheid. Daar bedoelen we dan vooral het feit mee dat computers steeds minder aansluitingen bieden om zo dun mogelijk te blijven. Erg leuk voor het oog natuurlijk, maar totaal niet handig!

De HP Spectre X360 beschikt dan wel niet over een ethernetkabel, maar zorgt er in ieder geval voor dat je niet constant bezig bent met extra hubs. Met twee USB-C, één USB-A, een headphone jack en oplaadport zit je eigenlijk hartstikke goed met deze laptop. Een verademing als je het ons vraagt!

Waarom je jouw laptop altijd uit je tas moet halen als je gaat vliegen vliegveld
De laptop in kwestie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 Heerlijk geluid

De HP Spectre x360 is voorzien van een uitstekend audiosysteem. Hiervoor heeft het bedrijf de handen ineengeslagen met Bang & Olufsen, waardoor het op dit gebied echt wel goed zit.

De geluidskwaliteit is uitstekend en zorgt er dus wederom voor dat het spelen van games of bekijken van content meer dan prima te doen is.

Benieuwd naar wat de HP Spectre x360 je nog meer te bieden heeft? Check dan ook zeker even de website van HP zelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen