De Huawei Mate 30 (Pro) komt in november naar Europa, Nederland nog onzeker

Smartphones Jelle van Es 31 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

De Huawei Mate 30 zou midden november in Europa gaat uitkomen. Of hij dan ook in Nederland verschijnt is overigens nog de vraag.

Dit stelt website Techgarage, die zich in zijn berichtgeving baseert op zijn eigen wel ingelichte bronnen in China. De Mate 30 en de Mate 30 Pro zouden waarschijnlijk op 15 november worden uitgebracht.

De Huawei Mate 30 komt naar Europa

Diezelfde bron stelt dat de Huawei Mate 30 en de Mate 30 Pro waarschijnlijk in ‘waves’ in Europa gaat worden uitgebracht. Bij de eerste lichting worden daarbij specifiek landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland genoemd. Nederland lijkt dus niet bij de eerste batch te zitten, waardoor wij waarschijnlijk nog net wat langer moeten gaan wachten op de nieuwe smartphone van Huawei.

Huawei Mate 30 (Pro)
De Huawei Mate 30 Pro (Bron: Christof Stache / AFP)

Of je hem ook daadwerkelijk zou willen, dat is nog de vraag. Door al het gedoe met Huawei en de Verenigde Staten zijn er een aantal duidelijke beperkingen te vinden op de Huawei Mate 30 en de Mate 30 Pro. De nieuwe smartphone zou wel gaan draaien op Android 10 en werken met de HMS (Huawei Mobile Services) Suite in plaats van de Google service. Je kunt dan ook geen gebruik maken van de Google Play Store en het downloaden van verschillende apps van Google zou dus ook niet mogelijk zijn. Met name het daarbij ontbreken van Google Maps lijkt wat problematisch te gaan zijn als er geen goed alternatief is.

Huawei Mate 30 prijzen

Techgarage denkt verder dat het basismodel van de Huawei Mate 30 799 euro gaat kosten. Daarvoor krijg je dan een versie met 8GB RAM en 128GB aan interne opslag. De Mate 30 Pro zou dan 1.099 euro gaan kosten voor 8GB RAM en 256GB interne opslag. En tot slot heb je ook nog een Mate 30 Pro 5G die zoals de naam al doet vermoeden 5G ondersteunt. Deze zou dan 1.199 euro gaan kosten. Wil je meer lezen over de nieuwe smartphone? Bezoek dan hier ons archief met alles dat we er over hebben geschreven.

De voorganger van de Mate 30 (Pro) is de Mate 20 Pro. Die viel vooral op dankzij een ijzersterke camera en is hier te vinden voor de beste prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen