Huawei P50: op deze datum komt de telefoon (maar wat heb je er aan?)

Smartphones Jeroen Kraak 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Huawei P50 gaan we deze maand voor het eerst zien. Het lijkt op het eerste oog een fantastisch toestel, maar wat heb je eraan?

Het Chinese Huawei leek een paar jaar geleden nog de concurrentie met Apple en Samsung aan te kunnen gaan. De tijden zijn echter veranderd door de Amerikaanse sancties richting het elektronicabedrijf. Toch blijft Huawei haar best doen om goede smartphones te bouwen. Binnenkort komt het met de P50-serie.

De Huawei P50

Er gingen al wat geruchten op het Chinese social mediaplatform Weibo, maar nu heeft ook Huawei zelf het bevestigd: er komt een event van het merk op 29 juli. Tijdens de presentatie laat Huawei waarschijnlijk de P50, P50 Pro en wellicht de P50 Pro Plus zien.

De twee of drie toestellen worden de nieuwe vlaggenschepen van het Koreaanse merk. Zelf waren we onder de indruk van de software van de voorvanger P40. Het grote probleem was echter de software, die niet beschikbaar was.

Harmony OS

Dat laatste probleem is het afgelopen jaar niet veranderd. Android/Google mag van de Amerikaanse overheid nog steeds geen zakendoen met Huawei, waardoor het genoodzaakt is om haar eigen ontwikkelde platform Harmony OS te gebruiken. Dit is de eerste telefoon van Huawei die volledig ontworpen is voor dat platform. Het is interessant om te zien of Huawei zonder Goolge-apps als Gmail, de Playstore en Maps nu een volwaardig alternatief kan zijn in de high-end markt.

De specs

Van de hardware kunnen we volgens de geruchten veel verwachten. In de binnenkant zit naar alle waarschijnlijk de Snapdragon 888 Pro-chip. Het P50 model heeft bovendien 6/8GB ram en 13/256GB geheugen.

Wat we van de eerdere modellen herkennen is het curved glas aan de buitenkant, al is het per model verschillend hoever het glas is gebogen. De Huawei P50 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een 6,1/6,2 inch Amoled scherm, terwijl de P50 Pro en P50 Pro Plus er een krijgen van respectievelijk 6,6 inch en 6,8 inch.

Aan de buitenkant zien we de inmiddels bekende Leica-camera’s die vaak een fantastisch beeld opleveren. Dat was ook een van de pluspunten van de Huawei Mate 40 Pro. Dit keer ziet het cameradesign er bijzonder uit.

De batterijduur van de verschillende modellen zijn 4.000mAh, 4.200mAh en 4.500mAh. De grote vraag is natuurlijk hoe efficiënt Harmony OS is. Als de Chinezen dit goed kunnen managen heeft het toestel meer dan genoeg batterijduur.

Hoe de rest eruitziet weten we pas op 29 juli. Dan worden de P50-modellen dus naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen