Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Huawei reageert op Google en de ingetrokken Android-licentie

Als gevolg van de strijd met de Verenigde Staten heeft Google de Android-licentie van Huawei ingetrokken. Het zorgt ervoor dat de Chinese producent zich in een uiterst moeilijke positie bevindt. Zeker nu ook Intel en Qualcomm de stekker uit de samenwerking hebben getrokken. Huawei reageert op de ontwikkelingen. 

Huawei reageert op Google en de Android-licentie

Eerder vandaag meldde we op WANT dat Google de Android-licentie voor Huawei heeft ingetrokken. Het is het gevolg van het uitvoerend bevel dat de Amerikaanse President Donald Trump eind vorige week tekende. Hierdoor is de Chinese producent op een zwarte lijst gezet, waardoor samenwerkingen met Amerikaanse partijen moeilijk wordt gemaakt. Huidige Huawei telefoons zullen niet heel erg geraakt worden door de ontwikkeling, maar voor toekomstige smartphones is er wel degelijk een probleem. Huawei verbreekt de stilte en komt met een reactie.

The Verge meldt zojuist dat het een reactie van Huawei heeft gekregen over de huidige situatie. De producent gaat voornamelijk in op Google en het besluit om de Android-licentie in te laten trekken. In de reactie wordt voornamelijk benoemd dat Huawei er alles aan blijft doen om een veilig ecosysteem te hanteren voor zijn gebruikers. Terwijl Google geen beveiligingsupdates meer door zal voeren op de smartphones van het merk, zal de producent zelf dit gewoon blijven doen.

Flink aandeel in de ontwikkeling van Android

Daar voegt de producent nog aan toe dat het er alles aan doet om een veilig en duurzaam ecosysteem te hanteren. Dit allemaal “om de beste ervaring te bieden aan onze wereldwijde gebruikers”. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Huawei het eens is met de beslissing. Sterker nog: het meldt in de reactie wat het bedrijf betekend heeft voor Android als besturingsysteem.

Dat alle ontwikkelingen rondom Huawei en de Verenigde Staten alles behalve klaar zijn mag duidelijk zijn. Er zal de komende dagen nog veel activiteit plaatsvinden omtrent dit onderwerp. Maar dat Huawei op dit moment flink in de problemen zit, mag duidelijk zijn. Het bedrijf heeft in de reactie dan ook nog niets gezegd over hun toekomstige smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!