Dit zijn de beste hubs voor in je Smart Home

Smart Home Sam Dille 1 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat doe je als je allerlei slimme apparaten hebt van verschillende merken? Met een smart home hub kun je de meeste apparaten verbinden en automatiseren met één app of spraakassistent. Een must-have voor elke Smart Home.

De Smart Home hub is altijd een verstandige investering. Het apparaat is meestal niet groter dan de gemiddelde smartphone, maar biedt enorm veel gemak. Je kunt met zo’n slimme hub de meeste Smart Home-apparaten makkelijk verbinden en automatiseren.

De 5 beste hubs voor in je Smart Home

Het hebben van een overzichtelijk ecosysteem is een cruciaal onderdeel van een georganiseerde Smart Home. Wij hebben het internet doorgespit en de beste hubs gevonden voor jouw slimme huis.

#1 Google Nest Hub

Over het algemeen is de Google Nest Hub een van de beste hubs voor je Smart Home. Het apparaat heeft een groot HD-touchscreen waar je apps zoals YouTube, Hulu en Disney+ op kunt bekijken. En het heeft zelfs een camera voor videogesprekken en bewaking.

Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. De Nest Hub werkt samen met heel veel andere smart home-apparaten, zoals August en D-Link. Je kunt ze allemaal integreren in je dagelijkse Google Home-routines. Je kunt Nest Hub ook gebruiken om op internet te zoeken, verkeersinformatie te checken, berichtjes te sturen en nog veel meer.

Google Nest Hub
Google Nest Hub (Afbeelding: Google)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Amazon Echo Show 10

De Amazon Echo Show 10 is een enorm intelligente hub. Hij heeft een slim scherm dat je volgt tijdens videogesprekken en zelfs inzoomt op je gezicht. Het scherm kan ook draaien, zodat je hem kunt gebruiken om het huis in de gaten te houden.

Naast het roterende scherm, kan de Echo Show 10 fungeren als zowel een Zigbee- als Matter Smart Home-hub. Op die manier kun je een breed scala aan Smart Home-randapparatuur aansluiten. Van slimme lampen en sloten tot thermostaten.

Amazon Echo Show 10 voor je Smart Home
Amazon Echo Show 10 (Afbeelding: Amazon)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Apple TV 4K: een televisie en hub voor je Smart Home

Je kunt je Smart Home net zo makkelijk bedienen met Apple HomeKit en Siri, als met Google Assistant of Alexa. Alleen zijn de hub-opties van Apple iets beperkter en duurder dan zijn soortgenoten. Maar geen zorgen, de Apple TV 4K is niet alleen een geweldige smarthub, maar ook een top streamingapparaat.

Met de Apple TV 4K kun je je tv in de woonkamer omtoveren tot een slimme hub. Je kunt er niet alleen films en tv-programma’s mee streamen, maar ook spraakopdrachten geven met de Siri Remote. Zo kun je vanaf de bank in de woonkamer allerlei apparaten automatiseren.

Apple TV 4K 2021 review
De complete set (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Amazon Echo Dot

Als je een slimme hub wilt die niet te duur is, is de Amazon Echo Dot een perfecte keuze. De hub biedt niet veel functies naast de verbinding met andere apparaten. Maar hij doet prima zijn werk. De Echo Dot is perfect voor op je nachtkastje of bureau en kan allerlei slimme apparaten in je Smart Home bedienen.

Amazon Echo Dot
Amazon Echo Dot. (Afbeelding: Jeramy Johnson / Android Central)

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Aqara Smart Hub M2

De Aqara Smart Hub M2 is misschien niet zo bekend als Google of Amazon. Maar dat betekent niet dat hij niet goed is. Als je nog geen slimme apparaten hebt, is de Aqara fijn om mee te beginnen. De hub is namelijk vrij makkelijk in gebruik. Maar als je al wel wat gadgets hebt, werkt de M2 ook goed samen met Alexa, Google Assistant, HomeKit en IFTTT.

Bestel jouw exemplaar hier

HomeWizard P1: dé gadget om geld te besparen met je Smart Home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen