Wat ik tijdens MWC 2024 leerde over die veelbesproken Humane AI Pin

Gadgets Jeroen Kraak 29 feb 2024
Leestijd: 5 minuten

De Humane AI Pin zagen we voor het eerst verschijnen in november 2023, al wisten we niet precies wat we ermee moesten. Tijdens MWC 2024 zag WANT-redacteur Jeroen Kraak de AI Pin voor het eerst aan het werk en hij is nu compleet overtuigd.

Wat moet je nou met een AI-pin die verbonden is met ChatGPT? Het is een heel logische vraag waarop een antwoord lastig lijkt. Toch lijkt het wel degelijk nu te hebben.

Tijdens MWC 2024 laten verschillende medewerkers van Humane de AI-pin in actie zien. Toegegeven, er lijkt nog wel wat werk aan de winkel, maar het is bijzonder om het gadget in actie te zien.

Via Apple’s iPhone naar de Humane AI Pin

Laten we beginnen bij het begin. Het is logisch als je Humane nog niet kent. Toch is het een bedrijf waar je best wel wat van kan verwachten. Het is opgericht in 2018 door oud-Apple-managers Imran Chaudhri en Bethany Bongiorno. Zo was Chaudhri verantwoordelijk voor het interface design van de iPhone. Dankzij hem hebben we de bekende vierkante icoontjes met ronde hoeken op het toestel.

Inmiddels hebben de twee honderden miljoenen aan investeringen binnengehaald. Bij de investeerders zitten een aantal grote namen zoals Qualcomm, Microsoft, LG en Volvo. Er werken nu zo’n 200 medewerkers, waaronder ook ex-Apple ontwikkelaars.

https://www.want.nl/wp-content/uploads/2024/02/20240226_150425610_iOS.jpg
In verschillende kleuren. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Tijdens een TED Talk in 2023 kondigde Humane de AI Pin aan. Het is eigenlijk een soort badge die je op je trui of t-shirt draagt. Het bedrijf heeft een partnership met OpenAI en dus draait er ook ChatGPT op.

Wat heb je er nou precies aan?

Wellicht denk je nu: leuk, een AI Pin die me kan vertellen wat de hoofdstad van Swaziland is (tip voor tijdens een pubquiz: het zijn er zelfs twee: Mbabane en Lobamba), maar het kan echt nog veel meer. Eigenlijk is het gewoon een smartphone zonder scherm.

In deze AI Pin van Humane zit een Qualcomm Snapdragon-chip met een snelheid van 2.1 GHz. Daarnaast heeft het ook 4GB Ram en een opslag van 32 GB. De buitenkant heeft een touchpad waarmee je kan bedienen. Deze is van Gorilla Glass Victus, zodat die niet snel kapot gaat.

In de behuizing zit ook een camera van 13 MP verwerkt die tevens in 30fps 1080p kan filmen. Tijdens de demonstratie op MWC 2024 is te zien dat daarmee prima foto’s en video’s te maken zijn. Bovendien is dit nog niet het definitieve model.

Waarom de Humane AI-pin het gadget is waar ik in 2024 naar uitkijk
Besturen met je hand. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

De Humane AI Pin live in actie

Als ik voor de medewerker van Humane sta, vertelt de AI pin precies wat voor kleding ik draag. Zo herkent het mijn witte trui, zwarte jas en mijn jeans. Wellicht is het zelfs mogelijk dat hij in de toekomst mensen herkent.

Maar je kan ‘m bijvoorbeeld ook vragen of het stuk fruit dat je voor je houdt eetbaar is. Sterker nog, hij kan zelfs een waarschuwing geven wanneer het over je dagelijkse suikerdoel gaat.

Hoewel het apparaat geen scherm heeft, is het toch mogelijk om informatie te zien. Het heeft een laser die informatie op je hand kan projecteren. Tijdens de demonstratie ziet het er heel soepel uit. Door middel van gebaren met je hand kan je informatie zien en de menu’s van de pin zelfs bedienen. Een smartphone lijkt dus echt compleet overbodig. Bovendien is de pin vrij klein en kan je het makkelijk op je kleding dragen.

Eigenlijk geef je door middel van de Humane AI-pin ChatGPT een paar ogen en daar kan je flink veel voordeel uithalen. Het kan je de weg vertellen als je op straat loopt, vertellen waar een product dat je ziet het goedkoopst is, bellen en kan zelfs live voor je vertalen.

(Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Filteren wat echt belangrijk voor je is

Daarnaast is het apparaat ook vrij slim. Door middel van het gebruik leert hij precies wie de belangrijkste personen zijn in je leven. Zo zal de AI-pin precies herkennen welk telefoontje je wel of niet wil opnemen. Zo bespaart het je ook nog eens tijd.

Het doet eigenlijk precies wat een smartphone kan, maar een groot voordeel: je zit niet de hele dag op je scherm te kijken. Dat is niet alleen fijn voor je ogen, maar ook nog eens een stuk socialer. En juist dat laatste is misschien wel wat nodig in de hedendaagse maatschappij. Gewoon wat meer contact met elkaar, in plaats van met je scherm.

Waarom je helaas nog zal moeten wachten op de Humane AI Pin

Toch is er nog wel een nadeel. De Humane AI-Pin komt vanaf maart 2024 voorlopig alleen uit in de Verenigde Staten. Dit heeft te maken met het telefonienetwerk. Het bedrijf werkt samen met T-Mobile om het daar op de markt te brengen. Europa staat voorlopig niet op de planning, al laten de medewerkers weten dat ze daar zo snel mogelijk verandering in willen brengen.

Samen met T-Mobiel heeft het een speciaal internetabonnement ontwikkeld. Daardoor ben je een vast bedrag per maand kwijt. Een e-sim dus niet genoeg om het te laten werken.

Natuurlijk werkt de AI-Pin ook met wifi, maar veel functies zijn juist interessant als je ze ook onderweg kan gebruiken. Bovendien moet de verbinding met bijvoorbeeld ChatGPT ook goed genoeg zijn, aangezien die AI niet is ingebouwd op de machine zelf.

Mocht het dus later in Europa uitkomen, dan zie ik me het zeker gebruiken. Ik durf geen eens te tellen hoe vaak ik mijn smartphone uit mijn broekzak haal. Zelfs met een smartwatch komt die nog steeds veel te vaak tevoorschijn. Het idee zou zo van Apple afkomstig kunnen zijn en als je naar de makers kijkt, zit dat er niet zover van af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen