Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Hyundai is niet meer met Apple in gesprek over Apple Car

Er gingen de afgelopen week verschillende geruchten rondom de Apple Car. Hyundai lijkt nu niet meer in gesprek te zijn met Apple.

De afgelopen weken was de Apple Car weer vol in het nieuws. Hyundai vertelde vorige maand nog in gesprek te zijn met Apple over het produceren van de auto. Al een paar uur later krabbelde het Koreaanse merk al terug. Mogelijk heeft dat gevolgen gehad meldt het Amerikaanse Bloomberg nu. Volgens het medium zijn de gesprekken tussen de twee ‘gepauzeerd’, nadat de berichtgeving van Hyundai Apple heeft ‘geïrriteerd’.

Toch geen investering in Kia?

Apple staat natuurlijk bekend als een bedrijf die nieuws over ontwikkelingen het liefst binnenboord houdt. Vorige week kwam het Koreaanse medium Dong-A Ilbo nog met het bericht dat Apple 3,6 miljard dollar wil investeren in Kia om de Apple Car te gaan maken. Kia is onderdeel van Hyundai. De auto zou dan geproduceerd worden in een fabriek van het merk in de Amerikaanse staat Georgia.

Ming-Chi Kuo ging vorige week een stapje verder omtrent het nieuws. Hij wist te melden dat de Apple Car gebruik gaat maken van het platform van de Hyundai E-GMP. Dat platform presenteerde Hyundai een aantal weken geleden en moet de basis zijn voor hun toekomstige elektrische auto.

Meerdere gegadigden voor de productie van de Apple Car

Het Japanse Nikkei heeft ook nieuws over de Apple Car. Het meldt dat Apple in gesprek is met minimaal zes Japanse automakers over het produceren van de nieuwe auto. Het lijkt dus dat Apple nog steeds aan het verkennen is met welke partner ze het best in zee kunnen gaan. Het lijkt dan ook erg onwaarschijnlijk dat de berichten kloppen dat de Apple Car al heel snel op de markt zou verschijnen.

Over dat laatste punt is dus nog wat onenigheid onder de Apple-volgers. Volgens eerdere voorspellingen zou de auto al in 2024 op de markt komen, terwijl andere analisten zoals Kuo ervan uitgaan dat de Apple Car pas in 2027 of 2028 te koop zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!