We hebben slecht nieuws over de Prince of Persia Sands of Time Remake

Games Jelle van Es 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het gamebedrijf Ubisoft geldt momenteel als één van de grootste uitgevers ter wereld. Maar dat heeft wel een tijd geduurd. Pas in 2003 werd het een serieuze partij met de release van Prince of Persia Sands of Time en Beyond Good and Evil.

Sinds die release is er veel veranderd. Ubisoft geeft tegenwoordig veel grote games uit. Maar daarbij hebben ze er wel een handje van om games uit te stellen. En dat is nu het geval met de Prince of Persia Sands of Time Remake.

Prince of Persia Sands of Time Remake komt later

De Prince of Persia Sands of Time Remake is een tijdje geleden aangekondigd en die aankondiging viel niet bij iedereen even goed. Dat komt voornamelijk door het feit dat de game op visueel gebied wat matig oogde. En waarschijnlijk kwam die boodschap ook bij de uitgever binnen. Eerder werd al besloten om de release van de game van januari te verplaatsen naar maart. Maar dat was blijkbaar niet genoeg tijd om de game op een niveau te krijgen die men voor ogen had. En daarom is de game nu voor een onbepaalde tijd uitgesteld. Dat werd via het Twitter-account van de game naar buiten gebracht.

Nu is op zich meer tijd nemen om een goede game af te leveren een goed idee. Hoewel Prince of Persia Sands of Time Remake niet van hetzelfde niveau gaat zijn als een game als Cyberpunk 2077, liet die laatste game zien dat een te snelle release nooit goed is. Maar Ubisoft heeft de laatste tijd wel een trackrecord van games aankondigen, uitstellen en vervolgens weinig meer van horen. Zo hebben we bijvoorbeeld geen idee wat er speelt rondom Skulls & Bones en is het ook enorm stil rondom Rainbow Six: Quarantine. Hopelijk gaat dat dus niet met deze game gebeuren en kunnen we ergens in de lente alsnog de remake spelen.

Goede herinneringen

Ik heb in elk geval goede herinneringen aan het origineel en keek wat dat betreft wel uit naar deze Prince of Persia Sands of Time Remake. De combinatie tussen diverse platform-uitdagingen en het spelconcept waarbij je de tijd terug kan draaien werkte destijds erg goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen