Beleef nieuwe avonturen in Final Fantasy XIV: Endwalker

Games Jelle van Es 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend kondigde Square Enix de vierde grote uitbreiding voor hun populaire MMORPG Final Fantasy XIV aan. Het gaat om Final Fantasy XIV: Endwalker en deze moet eind dit jaar gaan verschijnen.

Final Fantasy XIV: Endwalker komt daarbij uit op de pc, PlayStation 4 en Mac. Daarnaast komt de game ook uit op de PlayStation 5, waardoor meer gamers van het verhaal kunnen genieten. Die versie zoals die nu beschikbaar is, komt overigens eerder al uit.

Maak kennis met Final Fantasy XIV: Endwalker

Normaal gesproken zou een game als Final Fantasy XIV: Endwalker worden aangekondigd op een groot evenement zoal Fan Fest. Maar door alle reisbeperkingen zat dat er dit jaar niet in. In de nieuwe uitbreiding reis je af naar Hydaelyn en zelfs de maan. Volgens de makers moet de nieuwe uitbreiding er voor zorgen dat het verhaal zoals dat in A Realm Reborn tot zijn einde komt en tegelijkertijd ook ruimte biedt voor een nieuw verhaal, die veteranen en nieuwkomers moet boeien.

De PlayStation 5-versie van Final Fantasy XIV gaat op 13 april in beta draaien en kent ten op zichte van de PlayStation 4-versie verbeterde laadtijden, een hogere framerate, een 4K resolutie en meer. Als je de PS4-versie hebt, dan kun je de game gratis upgraden naar de PS5. Als we dan weer even teruggaan naar Final Fantasy XIV: Endwalker, dan is het goed om te weten dat er een aantal nieuwe verbeteringen worden doorgevoerd. De belangrijkste daarbij is een nieuwe Job in de vorm van de Sage. Deze wordt in de onderstaande video verder voorgestel.

Plus meer

Final Fantasy XIV: Endwalker gaat verder de level cap omhoog gooien. Van 80 ga je nu naar 90. Er komen nieuwe omgevingen om te verkennen, waaronder Garlemald, Thavnair en de stad Radz-at-Han. Ook krijg je te maken met een nieuwe Tribe in de vorm van de Arkasodara. Uiteraard zijn er ook nieuwe Dungeons, is er een nieuwe Raid in de vorm van Pandæmonium, nieuwe voorwerpen omt e dragen en nog veel meer. Op het digitale Fan Festival van de game wordt er meer gedeeld. Dit evenement is gratis online te volgen en wordt van 14 en 15 mei van dit jaar gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen