Iconische Star Wars-franchise kan rekenen op reboot (en dat is een genot voor fans)

Games Rik Claessen 23 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Komt Electronic Arts binnenkort met een gloednieuwe Star Wars-game op de proppen of krijgen we een reboot van een iconische franchise? Als we een vacature mogen geloven neigt het naar dat tweede toe.

Om de haverklap verschijnt er nieuwe Star Wars-content. Zo zochten we al eens eerder voor je uit welke films en series allemaal naar Disney+ komen. Meestal maakt Disney of LucasArts zelf bekend dat er iets nieuws aankomt, maar nu zijn fans iets op het spoor gekomen.

Er is een vacature beschikbaar gekomen voor Senior User Interface Artist bij Electronic Arts. Fans hebben de vacature doorgespit en komen tot de conclusie dat het bedrijf bezig is met een aantal titels af te stoffen. Er wordt in de vacature gesproken over Star Wars: Dark Forces en Jedi Knight.

Hier gaat Star Wars: Dark Forces en Jedi Knight over

De games Star Wars: Dark Forces en Star Wars: Jedi Knight volgden Kyle Katarn, een keizerlijke officier die door de leugens van The Empire heen begon te zien en het begon op te nemen voor de rebellen. Uiteindelijk werd hij een volwaardig Jedi.

Ondanks het verhaal van Kyle Katarn parallel liep aan de originele film-trilogie, worden Dark Forces en Jedi Knight niet als canon beschouwd. Gek, want Katarn is deels verantwoordelijk voor een wel hele grote gebeurtenis. Hij helpt de rebellen met het verzamelen van de Death Star-plannen.

De iconische Star Wars-franchise die binnenkort mogelijk een reboot krijgt
(afbeelding: Lucasarts)

Met een reboot kan Star Wars Dark Forces en Jedi Knight canon worden

Door het verhaal van Katarn weer onder de aandacht te brengen, kan LucasArts ervoor kiezen om het verhaal in de canon te krijgen. Het is niet alsof zijn aandeel in het Star Wars-universum niet eerder in de canon is opgenomen. Kijk maar naar Star Wars: Rogue One, die ook een groep rebellen volgt tijdens het verzamelen van Death Starplannen.

Er wordt zelfs door sommige fans beweert dat Katarn al eens is voorgekomen in een canon-serie. In Star Wars: Outlaws komt een personage genaamd Jaylen voor. Fans vinden zijn uiterlijke kenmerken wel heel erg overeen komen met dat van Katarn. En het is natuurlijk goed mogelijk dat Katarn een alias gebruikt. Helaas is deze theorie ontkracht door de makers van de show.

Een Dark Forces-remaster verschijnt deze maand op Steam

In de vacature wordt niet expliciet genoemd dat er aan een reboot gewerkt wordt. Letterlijk staat er: “In samenwerking met Lucasfilm ontwikkelt het First Person Shooter-team een nieuwe AAA FPS in het Star Wars-universum. Geïnspireerd door klassieke titels als Dark Forces en Jedi Knight: Dark Forces 2, wordt onze verhaalgestuurde singleplayergame vanaf de basis ontwikkeld met behulp van de kracht van Unreal Engine 5.”

Het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat we een compleet nieuwe game krijgen. Een vervolg op Jedi Knight of Dark Forces zou natuurlijk ook erg gaaf zijn.

De iconische Star Wars-franchise die binnenkort mogelijk een reboot krijgt
(afbeelding: Night Dive Studios / Lucasarts)

Ondertussen verschijnt er deze maand een Dark Forces-remaster op Steam. Deze verschijnt op 28 februari en wordt gemaakt door Night Dive Studio. Het is dus hoe dan ook een mooi moment om weer eens Dark Forces te spelen. Welke vorm de officiële Electronic Arts-game gaat krijgen, blijft nog even afwachten.

Een van de nieuwste Star Wars-series neemt een hele duistere wending. En dat is iets waar George Lucas even aan moet wennen:

Disney’s nieuwste Star Wars-serie gaat compleet tegen George Lucas in

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen